Hidrojen yakıtlı Toyota Hilux duyuruldu
ensonhaber.com

Elektrikli araç çalışmalarına hız veren Toyota, geçtiğimiz günlerde Tayland'da Hilux modelini temel alan bir elektrikli pickup sergiledi.

Öte yandan, elektrikli Hilux konseptinin ne zaman yollara çıkacağı şimdilik bilinmiyor.

Şimdi de hidrojen yakıtlı Hilux geliyor

Son zamanlarda birçok şirket, karbon emisyonunu en aza indirmek için elektrikli otomobiller üzerinde çalışıyor.. Bu şirketlerden biri olan Japon devi Toyota, gelecekte daha fazla hidrojen yakıtlı otomobil üretmek istiyor,

Toyota, şimdi de  hidrojen yakıtlı bir Hilux modeli üzerinde çalıştığını duyurdu. . Toyota Motor Manufacturing (TMUK), proje için sıfır emisyonlu araç geliştirme amacıyla Birleşik Krallık hükümetinden fon alacak.

Toyota’nın bu projesine İngiltere merkezli Ricardo, ETL, D2H ve Thatcham Research firmaları da destek verecek.

toyota hilux

İlk araçlar bu yıl üretilecek

Proje kapsamında ilk prototip araçların 2023 yılında üretilmesi planlanıyor. Başarılı testlerin ve performans verilerinden sonra, küçük çaplı bir üretim planı da hayata geçirilebilir.

Hidrojen yakıtlı araç nedir

Hidrojen yakıtlı araçlar da tıpkı elektrikli araçlar gibi gücünü elektrikten alıyor. Ancak hidrojenli araçların içerisinde herhangi bir batarya yok. Bu araçlar, elektrik enerjisini içerisinde bulunan hidrojenden elde ediyor.

Benzin ve dizel gibi fosil yakıtların yerine hidrojen kullanmak, karbondioksit gazı oranını düşürebilmek için en iyi çözüm yöntemlerinden biri. Bu nedenle bazı üreticiler, bu teknolojiyi daha da geliştirmek için çalışıyor.