Lexus Tokyo'daki fuarda yeni konseptleriyle sahne aldı
AA

Elektrifikasyonu daha etkileyici sürüş deneyimi sunmak adına bir fırsat olarak değerlendiren Lexus, Tokyo Auto Salon 2023’te sahne alarak yeni konseptlerini görücüye çıkardı.

Otomobil şirketi, fuar kapsamında RZ Sport konseptini ilk kez sergiledi. Lexus’un tam elektrikli modeli RZ üzerine yapılan konsept araç, önde ve arkada konumlandırılan 150 kW motorlarıyla güçlü bir sürüş performansı sunuyor.

RZ Sport konsepti, daha büyük jantlara ve spor koltuklara sahip. Yarış pilotu Masahiro Sasaki ile geliştirilen RZ Sport Konsepti, elektrikli aracın yüksek performansını yansıtan bir renk temasıyla tasarlandı.

Doğayla iç içe olanlara: GX Outdoor

Lexus, aynı zamanda insanların doğayla daha iç içe olmasını hedefliyor. Bu kapsamda Lexus RX Outdoor konseptini, ROV Konsept 2’yi ve GX Outdoor konseptini de görücüye çıkardı.

Yeni Lexus RX 450h+ üzerine yapılan RX Outdoor konsepti, özel tasarımının yanı sıra 'outdoor' aktiviteler için konforlu ekipmanlarla donatıldı.

Bununla birlikte Lexus’un buggy konseptinin güncellenmiş hali olan ROV Konsept 2, hidrojenli motoruyla zorlu yolları eğlenceli bir şekilde aşmayı amaçlıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)