Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı

Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı

Ferah iç mekanı ve geniş bagajlarıyla otomotiv sektörünün aileleri hedef alan üyeleri minivanlar (MPV), son dönemde pazara giriş yapan yeni markalar ve güncellenen modellerle genişlemeye devam ediyor. 5 ve 7 kişilik versiyonları bulunan MPV'ler, standart otomobillere göre yüksek tavan, geniş iç mekan ve arazi araçlarını andıran sürüş pozisyonlarıyla keyifli yolculuklar vadediyor. Pazara yeni giren Dacia Lodgy, Fiat 500L ve Ford B-Max gibi modellerle genişleyen MPV pazarı, makyajlanan Renault Scenic ailesi ve yenilenen Citroen C4 Picasso gibi iddialı oyuncularla hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. Geçen yıl 19 bin adedi bulan pazarın lideri Lodgy oldu.

6 KİŞİLİK DE OLUYOR

Ford C-MAX: MPV pazarının iddialı modellerinden Ford C-Max, 4 bin 332 adetlik satış rakamıyla ikinci sırayı aldı. Benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunan aracın başlangıç fiyatı 59 bin 170 lira olarak belirlenmiş. Standart ve Grand (7 kişilik) versiyonları bulunan aracın uzun modelinde çift sürgülü kapı kullanılıyor. Modüler yapı sayesin-de iç me-kanı 6 kişilik yapmak da mümkün.

DACIA LODGY

Sınıfının zirvesinde Dacia Lodgy

Rumen üretici Dacia'nın MPV pazarına giriş yaptığı modeli Lodgy, geçen yıl üst düzey bir performans sergiledi. 2013'ü 6 bin 707 adetlik satış rakamıyla kapatan marka, rakiplere göre makul fiyatı ve tasarruflu dizel motoruyla dikkat çekiyor. Araçta kullanılan 1.5 litrelik dizel ünite, 90 beygir güç ve 4.2 litre tüketiyor. 43 bin 300 liradan başlayan fiyatlarla satılan aracın hem 5 hem 7 kişilik versiyonu bulunuyor.

Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı

RENAULT SCENIC

5 kişilik versiyon tercih ediliyor

Fransız otomotiv üreticisi Renault, yeni marka yüzünü Scenic ailesine nakletti. Daha sportif bir hale gelen tasarım, geçen yıl 930 adetlik satış getirdi. Aracın standart versiyonu geçen yıl 610, Grand (7 kişilik) versiyonuysa 320 adetlik satışa ulaştı. Sadece 1.5 litrelik dizel (110 beygir) motorla satılan aracın başlangıç fiyatı 59 bin 300 lira. Araçta 6 ileri manuel ve 6 ileri EDC otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor.

Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı

FORD B-MAX

Direksiz otomobil ilk 4'te

Ford'un minivan ailesinde giriş versiyonu olan B-Max de kısa sürede başarılı satış rakamlarına ulaşan araçlar arasında. Geçen yılı 1775 adetlik satış rakamıyla kapatan aracın başlangıç fiyatı 49 bin 610 lira olarak belirlenmiş. Hem benzinli hem dizel motorlarla satılan araç sadece 5 kişilik karoserle sunuluyor. B sütunu ön ve arka kapılara yerleştirilen araç, bu sayede tüm kapıları açıldığında başka hiçbir araçta görülemeyecek kadar geniş bir alan ortaya çıkıyor.

Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı

FİAT 500 L

Hem MPV hem crossover

Fiat 500 ailesinin crossover ile MPV arasında kalan versiyonu 500 L, 2 bin 558 adetlik satışla kısa sürede pazarda 3'üncülüğe yerleşti. Dizel ve benzinli motor seçenekleri sunulan araç 48 bin 320 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Sadece 5 kişilik oturma düzeniyle satılan aracın yakında 7 kişilik 500 Living versiyonu da pazarda yerini alacak.

Otomotiv sektöründe minivan savaşı kızıştı