Oyun dahisine hırsızlık suçlaması

Oyun dahisine hırsızlık suçlaması

Uzun yıllar ID Software'de çalışan ve Doom'un geliştiricisi olarak oyun dünyasında efsanevi bir yere sahip olan John Carmack, geçen yıl ID Software'in ait olduğu asıl şirket Zenimax'tan ayrılarak sanal gerçeklik gözlüğü geliştirmek üzere Oculus Rift'e geçmişti.

ORTALIK KARIŞTI

Ancak, Facebook'un geçtiğimiz haftalarda Oculus Rift'i 2 milyar dolara satın alması üzerine ortalık karıştı. Zenimax, eski çalışanı John Carmack'ın, ID software bünyesinde yıllarca sanal gözlük teknolojileri üzerinde çalıştığını ve Oculus Rift'e geçerken bu teknolojileri de yanında götürdüğünü iddia etti. John Carmack da, Twitter hesabında, ID software bünyesinde yaptığı kodlama çalışmalarının Zenimax'a ait olduğunu ama sanal gerçeklik çalışmalarının kendisine ait olduğunu açıkladı.

Şimdi Facebook ve Zenimax arasında, avukatların birbirine ağır ceza tehditlerinin olduğu mektuplar gönderdikleri ve tartışmanın yakında mahkemeye taşınacağı söyleniyor. Facebook ve Oculus Rift yöneticileri, teknoloji dünyasında ne zaman büyük rakamlı anlaşmalar yapılsa, birinin ortaya çıkıp satılan ürünün kendine ait olduğunu iddia etmesinin çok bilindik bir durum olduğunu vurgulamaları da medyaya yansıdı. Bakalım, bu savaşta kim galip gelecek?