Putin Sisi'ye Kalaşnikof hediye etti

vergi.jpg

Mısır resmi ajansı Mena'nın yayımladığı fotoğrafta da Putin'in Kahire'de onuruna verilen akşam yemeği sırasında, Sisi'ye verdiği hediyeler arasında "Ak-47" Kalaşnikof marka tüfek bulunması dikkati çekti.

ANALİSTLER HEDİYEYİ "ANLAMLI" BULDU

Analistler, bu hediyeyi, Mısır ile Rusya arasında yapılması planlanan silah anlaşması öncesi "anlamlı" olarak yorumladı. Putin, Rusya ziyareti sırasında Sisi'ye kızılyıldızlı ceket hediye etmişti.

Putin Sisi'ye Kalaşnikof hediye etti

SİLAH ANLAŞMASI İMZALANACAK

Öte yandan Mısır medyası, Putin'in Kahire ziyareti sırasında iki ülke arasında 3 milyar dolarlık silah anlaşmasının imzalanmasının beklendiğini, söz konusu anlaşmanın finansmanının Birleşik Arap Emirlikleri tarafından karşılanacağını iddia etti.

YOLLARDA PUTİN POSTERLERİ

Kahire Uluslararası Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vladimir Putin'i havalimanında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıladı. Kahire'ye gelen Putin için yollara Arapça, Rusça ve İngilizce posterler asıldı. Rusya ve Mısır basınında yer alan haberlerde, Putin'in, Mısır'daki temaslarında "Suriye ve Libya krizleri, Filistin-İsrail sorunu, terörle mücadele, doğalgaz, nükleer işbirliği, teknik askeri ve yatırım konularını ele alacağı bildirildi.

Putin Sisi'ye Kalaşnikof hediye etti

Mısır'a son ziyaretini 2005'te gerçekleştiren Putin'in gezisinin 2 gün sürmesi bekleniyor.