Putin'den aile teşviği
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, yıllık Federal Meclis ile ulusa sesleniş konuşmasının bu yıl 15'incisini, bugün gerçekleştirdi.

PUTİN BU YIL KREMLİN'İ TERCİH ETMEDİ

Ulusa sesleniş konuşmasını genellikle Kremlin'den gerçekleştiren Putin, bu yıl şehrin sergi salonu olarak da kullanılan tarihi binası Gostiny Dvor'dan seslenmeyi tercih etti. Putin'in bu büyük toplantısına, akreditasyon işlemi gerçekleştirilen 761 Rus ve yabancı gazetecinin katıldığı belirtildi.

PUTİN'DEN NÜFUS UYARISI

Putin'in konuşmasında, Rusya'nın nüfusunun geliştirilmesi için önemli noktalara değinildi. İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren Rusya'da birçok kişinin can kaybettiğini, Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle de ülkenin ekonomik krize girdiğini, nüfusun azaldığını, ancak yeni yeni toparlanmaya başladıklarını ve nüfusta 2024'e kadar yeniden artış kaydedilmesi gerektiğini dile getirdi.

Putin'den aile teşviği

RUSYA'NIN NÜFUSU 2008'DEN BERİ DÜŞÜŞTE

Rusya Federal İstatistik Servisi'nin (Rosstat) ocakta yayınladığı verilerde, Rusya'nın nüfusunun son 2008'den beri ilk defa yeniden düşüşe geçtiği görülüyordu.

ÇOK ÇOCUKLU AİLELERE TEŞVİK PAKETİ HAZIRLIĞI

Putin, üç veya daha fazla çocuğu olan ailelere, bir teşvik planı hazırladıklarını da dile getirdi. Bu teşvik paketine göre; birden fazla çocuğu olan ailelere emlak vergisi indirimleri yapılacak. Ayrıca Putin, konut kredisi borçlanmalarını azaltmak için bir defalık ödemeler de yapılacağını söyledi.

Putin'den aile teşviği

AİLELERE PARA YARDIMI DA YAPILACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin, aile yardımlarının yanı sıra, özel ihtiyaçları olan çocukları olan ailelere de fayda sağlamak için daha fazla para tahsis edeceklerini de açıkladı.

"KAYNAKLARIMIZI RUS AİLELERE KULLANACAĞIZ"

Rus lider, "Yıllar alan kolektif çabalarımız sayesinde, şu anda ülkemizin gelişmesi için devasa finansal kaynaklar ayırabilecek durumdayız. Bu kaynakları bize birileri vermedi, onları birilerinden ödünç almadık. Bu finansal kaynaklar milyonlarca vatandaşımız tarafından yaratıldı. Onları (kaynaklar), Rus ailelerinin iyi yaşaması için kullanmalıyız." dedi.

Putin'den aile teşviği

"BAŞKALARINDAN ÖDÜNÇ ALINMIŞ KAYNAKLAR DEĞİL"

Rusya lideri Putin, ulusal hedeflere ulaşılmasına ilişkin olarak, "Sallanmaya ve yavaştan almaya ayıracak vakit yok. Kim sorumluluktan kaçmak istiyor ve yavaş çalışmayı tercih ediyorsa hemen istifa etmeli. Zira insanlar laflara değil, somut olarak yapılan işlere bakar." dedi.

"RUSYA KONUŞLANDIRMA KARARI ALINAN YERLERİ DE HEDEF ALACAK"

Bu arada Putin, ABD'ye de resti çekerek, "Rusya yalnızca füzelerin konuşlandırıldığı bölgeleri değil, konuşlandırma kararı alınan yerleri de hedef alacak." dedi.