Ressam Metin Asağ Çinili Lale davasını kazandı

metin asağ

2011 yılında, İBB Uluslararası Lale Festivali kapsamında Ressam Metin Asağ, "Ottoman Tulip" temalı resim sergisi öncesi Ressam İsmail Acar, hakkında dava açmıştı.

METİN ASAĞ HAKLI BULUNDU

Yaklaşık 3 yıldır süren dava 11. celsede karara bağlandı. Ressam Metin Asağ, davacı olduğu ressam İsmail Acar tarafından yapılan haksız itham ve saldırıların tespiti ve maddi, manevi tazminat talebi üzerine açtığı 100 bin TL'lik tazminat davasında haklı bulundu. Mahkeme, Acar'ın, 10.000 tl'lik manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Bu karar hakkında açıklamalarda bulunan Metin Asağ şunları söyledi:

“İstanbul Fikri ve Sınai Hukuk Mahkemesi’n de 2011 yılında açtığımız dava ,bugün nihayetlenmiştir.Bu, benim açımdan çok büyük başarıyla sonuçlanmış bir davadır İstanbul (2) Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi,Türk hukuk sistemimize geçecek çok önemli bir kararla ,Ülkemizde bir ilke imza atmıştır.Bugüne kadar RESİM SANATI adına açılmış hiçbir dava bu kadar net sonuçlanmamıştır.Bu karar bundan sonra oluşabilecek hukuksuzluklara örnek olacaktır,sonucu benim açımdan maddi değerinden ziyade İsmail ACAR'ın hukuksuzluğunun tespiti,eserin bana ait olduğunun mahkemece kanıtlanması benim için çok anlamlıdır, kararı veren sayın mahkeme hakimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim"