Robben Türk defansını perişan etti

Robben Türk defansını perişan etti

Hayal kırıklığıyla sonuçlanan EURO2012 sonrası Louis Van Gaal'i göreve getiren Hollanda, kadroda da yenilenme sürecine girmişti. Bu doğrultuda bir çok genç yetenek takıma monte edilirken, Portakallar'ın en önemli isimleri olarak Robben ve Van Persie öne çıkıyordu.

ROBBEN SAHANIN EN ÇALIŞKANIYDI

Maç esnasında sık sık kanat değiştiren ve yapmış olduğu bindirmelerle Hamit ve Semih'i şaşkına çeviren Robben, maç sonunda sahanın en çalışkan ismi olarak gösterildi. Topu ayağına aldıktan sonra sürati ve vermiş olduğu isabetli paslarla genç bir ekip kuran Louis Van Gaal'e de 'ben hala buradayım' mesajı verdi. Maçta Hollanda adına başlatılan her atağın baş mimarı Robben oldu.

ROBBEN MİLLİ TAKIMI PERİŞAN ETTİ

AVCI'DAN KRİTİK KARAR

Abdullah Avcı, kritik bir karar aldı, bu ikiliden Robben'in karşısında Hamit Altıntop'u görevlendirdi. Gökhan Gönül'ün yerine sağ bekte görev alan Galatasaraylı oyuncunun performansı ise tambir hayal kırıklığı oldu.

HAMİT'TEN İNCE GÖNDERME

Bayern Münih'te birlikte forma giydiği Arjen Robben'in hızı ve çabukluğu karşısında adeta dağılan Hamit, özellikle ilk yarının son bölümünde kaptırdığı toplarla defansif anlamda ciddi sıkıntı yaşattı. Hollanda'nın neredeyse tümetkili atakları Hamit'in bulunduğu kanattan gelişirken, gurbetçi yıldız 90 dakika sonrası kısa ama ilginç bir açıklama yaptı. Altıntop, "Dünyanın en önemli hücumcularına karşı oynadım. Kaliteleri zaten tartışılmaz. Ben de aynı zamanda ofansif bir savunma oyuncusuyum. Bu karar da hocamızın aldığı bir riskti" yorumunu yaptı.

SELÇUK İNAN NEDEN OYNAMADI?

Selçuk İnan'ın sadece taktiksel nedenler yüzünden karşılaşmada olmadığını açıklayan Avcı; "Selçuk İnan'ı sadece bu maça has bir şekilde taktiksel nedenlerle oyuna almadım. Selçuk çok değerli bir oyuncu, önümüzdeki maçlarda gerektiğinde saha olacaktır" diye konuştu.