Rüzgar Çetin'in kavga davası
DHA

Bir eğlence mekanının çıkışında kavga eden Rüzgar Çetin'in "basit yaralama", "silahla tehdit", "hakaret", "ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet" suçlarından, 10 yıl 10 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Adalet Sarayı 50. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki sanık Rüzgar Çetin, müşteki sanık Ahmet Tigrel ve taraf avukatları katıldı. Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, mahkeme hakimi tarafından taraflara elden verildi.

Rüzgar Çetin'in kavga davası

Duruşmada dinlenen müşteki sanık Ahmet Tigrel'in tanığı Murat Yalçın, "Gece kulübünde kavga başladıktan sonra gördüm. Biz ve görevliler, Ahmet ve Rüzgar'ı ayırdık. Dışarı çıktığımızda Rüzgar, Ahmet'e tekrar saldırdı. Elinde bir şey vardı ama tam olarak görmedim" diye konuştu.

Diğer tanık Yasemin Yapanar ise kavgayı dışarıda gördüğünü belirterek, "Bu esnada hakaret ve tehdit içeren söz duymuş değilim. Rüzgar, Ahmet'e vurdu" dedi.

Rüzgar Çetin'in kavga davası

RÜZGAR ÇETİN: YANAĞINDAN MAKAS ALDIM

Rüzgar Çetin savunmasında, "Olay gecesi kullandığım cisim muşta değildir. Ben muştayla gezen bir insan değilim. Kül tablasıdır" dedi. Çetin olayı şöyle anlattı:

"Propaganda isimli eğlence mekanında önceden tanıdığım ve samimiyetim olan Ahmet'i gördüm. Kendisinden makas aldım. Ben makas alınca bana yumruk attı. Bana niye yumruk attı bilemiyorum, belki tanımadığı içindir. O an şaşırdım. Araya güvenlik elemanları girdi. Ben dışarıya çıktım.

Dışarı çıkmadan önce herhangi bir karşılık vermiş değilim. Konuşmak için tekrar mekana girdim. Ahmet ile görüştüm. Amacım Ahmet'in özür dilemesiydi. Fakat özür dilemedi. Dileseydi bu olayı kapatacaktım.

Tekrar dışarı çıktım. Montumun bana gelmesini bekliyordum. Ahmet dışarı çıkınca yanıma geldi, tehdit ve hakarette bulundu.

Ahmet üzerime gelince korku ile elime geçirdiğim kül tablası üstüyle kendimi savunmak amaçlı hamle yaptım.Sonra beraber yere düştük. Kendisine vuramadım bile, o sırada gazeteciler çektiği için olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyordum.

Eve gittim. Evdeyken çok sinirliydim. Ahmet'in cep telefonuna mesaj attım. Sonra arkadaşların araya girmesi üzerine olayı kapattık. Fakat 5 gün sonra Ahmet gidip hakkımda şikayette bulunmuş.

Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum. Çünkü asıl mağdur benim.

Arkadaşıma 'merhaba' diyorum, bana yumruk atıyor ve dışarıda bana saldırarak yaralıyor. Böylece işimden gücümden oluyorum."

TİGREL: SAMİMİYETİMİZ YA DA HUSUMETİMİZ YOK

Ahmet Tigrel ise "Olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Muhtemelen kız meselesinden kaynaklanmıştır. Rüzgar ile 'merhaba' şeklinde tanışıklığımız var. Ancak samimiyetimiz, ya da husumetimiz yoktur" dedi.

DAVA ERTELENDİ

Taraf avukatları bilirkişi raporunun incelenmesi için süre talep etti. Mahkeme hakimi, taraf avukatlarının bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere istedikleri sürenin verilmesine, Rüzgar Çetin'in avukatının mahkemeye sunduğu dilekçesindeki tanıkların dinlenmesine karar verdi.

Rüzgar Çetin bu kez hakim karşısına kavgadan çıktı VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)