Bu meyveyi yanlış tüketmek canınızdan edebilir! Anında zehirliyor...
ensonhaber.com

Tükettiğimiz besinlerin doğal ya da ev yapımı olması onları sürekli ve dilediğimiz gibi tüketeceğimiz anlamına gelmemeli.

Özellikle bazı kronik rahatsızlıklar üzerine ilaç kullanıyorsanız bu durum daha da önemlidir.

Bahsedeceğimiz meyveyi özellikle kış aylarında hastalıklara karşı daha dirençli olmak için tüketmeye çalışsak da fazlası ve tüketim sırası önemlidir.

En ufak bir yanlış ölüme götüren sonuçlar doğurabilir ve ciddi hasarlar verebilir. Bahsettiğimiz bu meyve kışın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan greyfurttur.

İlaç kullanırken greyfurt tüketmeyin

Greyfurt tıpkı portakal gibi içinde bolca vitamin bulundurur ve fiziksel görünümde değişiklikler yapmak için de en güçlü destek besinlerdendir.

Ancak greyfurtun böyle yaralı olması onun zehirleyici etkisini örter mi? Elbette hayır. Greyfurt birçok ilaçla etkileşime girebilen bir meyvedir.

Suyunu içmek yemek kadar masum da değildir.

Yanlış tüketimi ile organ yetmezliğinden ölüme kadar çok ciddi hasarlar bırakabilir.

Peki greyfurt bu kadar tehlikeli yapan nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Greyfurtun içinde furanokumarin isminde bir madde bulunuyor.

Bu madde greyfurttan önce alınmış ilaçların vücutta çözünmesini engelliyor.

Vücutta enzimler ilaçları parçalayamıyor ve parçalanamayan ilaçlar vücuda bir katkı sağlayamadığı gibi zarar verebilecek bir aşamaya geçiyorlar.

Vücuda girdikten sonra bağırsaklarda parçalanması gereken ilaçlar greyfurtun yarattığı etkiden dolayı karaciğeri, böbrekleri ve diğer organları kullanılamaz hale getiriyor.

Bu ilaçların hala ne olduğu araştırılmaya devam etse de kolestrol düşürücü ilaçlar, tansiyon, kanser ilaçlarının greyfurt ile etkileşime giren vücuda yarar yerine zarar veren ilaçlar olduğu bilinmektedir.

Bu yüzden bu ilaçlar tüketildikten hemen sonra greyfurt tüketmek oldukça tehlikelidir.

Sağlıkla kalın!