Deprem bölgesindeki sağlık hizmetlerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de
AA

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

OHAL Kapsamında, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ve protokolü azaltan uygulamaları içeren sağlık alanında tedbirler alınmıştı.

O tedbirlere yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Serbest çalışan sağlıkçılar deprem bölgesinde faaliyet gösterebilecek

Kararnameye göre, mesleğini serbest olarak icra eden eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek.

Deprem bölgesindeki 5 nokta serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden muaf

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Kırmızı ve yeşil reçetedeki kayıtlar zorunlu olmaya devam edecek

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak.

Ürün takip sistemi bildirimlerine muafiyet tanındı

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları, ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)