Haydut pelikan günde 2 kilo balık yiyor

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde, bir restoran işletmecisi tarafından yaralı halde bulunun pelikan günde 2 kilo balıkla besleniyor.
Kamyon garajında restoran işletmeciliği yapan Refik Berber, yaklaşık 20 gün önce işyerinin bahçesinde bitkin halde bir pelikan buldu. Hemen pelikanın karnını doyurduğunu belirten Berber, ''İlk zamanlar biraz saldırgandı ama şimdi bana çok alıştı ve uysallaştı. Ona Haydut ismini verdim. İsmini de o kadar benimsedi ki ona Haydut diye seslendiğimde hemen koşarak yanıma geliyor. Artık insanlara da alıştı ve buranın bir maskotu haline geldi. Müşterilerimiz de Haydut'u çok sevdi'' dedi.
Pelikanın günlük masrafının çok olduğunu belirten Refik Berber, ''Haydut, hamsi balığını hiç sevmiyor. Yediği en ucuz balık ise sardalya. Günde en az 2 kilo sardalya yiyor. Durumu balıkçı arkadaşlara söyledim ve onlar da bana bu sayede balığı yarı fiyatına veriyor'' diye konuştu.
Haydut isimli pelikanın artık aileden biri haline geldiğini ifade eden Berber, ''Haydut artık bizim maskotumuz haline geldi. Gitmediği sürece bizimle kalacak ve ona en iyi şekilde bakmaya devam edeceğiz'' dedi.
Refik Berber'in elinden beslenip restoranın bahçesinin yanında bulunan gölete giren Haydut, bahçede bulunan kedi ve köpeklerle de arkadaşlık kurdu. Haydut, uçup gitmediği sürece, yeni yuvasında yaşamaya devam edecek.