Kalıcı oje uygulaması yapanlar risk altında! İşte pek çok kadının yaptırdığı o uygulamadaki tehlike

Pek çok kadın normal oje yerine artık kalıcı oje uygulamasını tercih ediyor. Ancak kalıcı ojenin ardındaki tehlike oldukça büyük. Jel şeklindeki özel ojeler son yıllarda çokça yaygınlaşmış durumda. Bu tarz ojelerin sürüldükten sonra UV ışını yayan bir cihaza sokulduğu biliniyor. Bu şekilde ojeler sertleşerek tırnağın şeklini almış oluyor. İşte kalıcı ojenin ardındaki o bilinmeyen tehlike...

Kalıcı ojenin ardındaki tehlikeye dikkat!

Kalıcı oje özel ekipmanlar ile tırnağa uygulanan ve yaklaşık 30 dakika gibi bir sürede tamamlanan bu ojelerin zararları pek bilinmemekte. Bunun zararın sebebi ise uygulamanın her aşamasında ojenin kalıcılığının artırılması için tırnakların UV ışığıyla kurutulması olarak ifade edilmekte. Yapılan işlemin sonunda ojeler; el tırnaklarında 20, ayak tırnaklarında ise yaklaşık 30 güne kadar deformasyona uğramadan durabiliyor.

Ancak yapılan araştırmalara göre 3 kere 20 dakika UV ışınlarına maruz kalan hücrelerin yüzde 70’i ölüyor. Ayrıca geriye kalan yüzde 30’unda ise cilt kanserine sebep olabilecek mutasyonlar gelişmiş oluyor.

Pek çok kadının yaptırdığı ve normal ojeye kıyasla son dönemde rağbet kazanan kalıcı oje uygulaması, sadece bu zararla da sınırlı kalmıyor. Uzun süre kalıcı oje uygulaması yapılmış olan tırnakların havasız kalması sonucunda tırnaklarda sararmalar görülebiliyor. Böyle bir durumun önüne geçebilmek için tırnaklar bir süre ojesiz olarak dinlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak hava alması da gerekiyor.