Prof. Dr. Canan Karatay önerdi! Sabahları bir bardak içerseniz... Bir tek ölüme çaresi yok

Kış aylarının gelmesiyle hastalıklar artış gösteriyor. Bağışıklık sistemimizin düşük olduğu bu dönemde grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Özellikle son iki haftadır vaka sayısı aldı başını gidiyor.

Hastanelerin de dolup taştığı bu zamanda, evde kendi yöntemlerinizle hastalıklara engel olabilirsiniz. İlaçlara boşa para vermek yerine doğal besinlerle aynı etkiyi görebilirsiniz. Eğer siz de hem kendinizi hem de çocuklarınızı bu tür hastalıklardan korumak istiyorsanız tam size göre bir tarif var.

Sağlıklı beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sisteminizi uçuracak bir karışım önerdi. Her sabah aç karnına içerseniz kısa sürede etkisini göreceksiniz. İşte Canan Karatay’ın mucizevi karışımı…

Her sabah kahvaltıdan önce için!

Youtube hesabından paylaşım yapan Canan Karatay, her sabah sıklıkla tükettiği ve bağışıklık sistemini zirveye çıkaran besini şu sözlerle açıkladı:

"Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir. Biz yaz kış her sabah kemik suyu içeriz. Bir kupa dolusu kemik suyuna yarım limon sıkarız. Bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu koyarız. Her sabah kahvaltıdan önce onu içeriz."

Kemikleri güçlendiriyor

Kelle paçanın aynı zamanda kemikleri güçlendirdiğini ve boyu uzattığını söyleyen Canan Karatay şu sözleri ekledi:

"Bu içecek, vücudun hastalıklara karşı direncini, kemikleri, kasları, kas bağlarını güçlendiriyor. Hormonları rahatlatıyor. Antikorlar kemik suyu çorbada, işkembe çorbasında, kelle paça çorbasında bolca var. Çocuklara da bunu içirmek lazım. Kemikleri güçlenir, boyları uzar"

Kelle paça nasıl yapılır?

  • 1 kuzu kelle
  • 5 parça ilikli kemik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Derisi soyulmuş olan kuzu kelleyi soğuk su ile yıkayalım ve suyun içinde bırakalım. Suyun rengi dönünce suyu tekrar değiştirelim. Bu işlemi en az dört kez yapmak gerekiyor. 1 kez yapanlar büyük hata yapıyor. İyice yıkanması önemlidir.

Güzelce yıkanan kuzu kelle ve ilikli kemikler bol su ile düdüklü tencerede haşlanır. İçme suyu kullanmanızı öneriyoruz. Kireçli çeşme suyunu bu çorbaya eklemeyin. Haşlanan kuzu kellenin etleri güzelce ayıklanır ve haşlama suyu süzülerek başka bir tencereye alınıp tuzu süzülür. Haşlanan kemiklerin ilikleri de ayrılır. İlikler ve kellenin ayıklanan etleri çorbaya ilave edilir.

Terbiyesi için 1 su bardağı süt, 1 yumurtanın sadece sarısı, 2 yemek kaşığı un ve çorbadan alınan 1 kepçe su çırpılır. Çorbanın suyundan eklemek ısı dengesini koruması için önemlidir. Kaynayan çorbaya iyice karıştırılarak terbiyesi eklenir. Çorba bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Bu işlemin ardından dövülmüş sarımsaklar sirkeye katılıp karıştırılır ve çorbanın sosu hazırlanır. Yağda yakılan kırmızı biber ve hazırlanan sarımsaklı sirke ile kelle paça çorbası servis edilir.