Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici TBMM'den kovuldu
İHA

CHP’li Akif Ekici Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Psikolojisi bozuk, tedaviye ihtiyacı var" deyince Meclis karıştı.

AKİF EKİCİ OTURUM CEZASI ALDI

AK Parti Grup Başkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda "Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarılma" cezası verilen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin ifadeleri ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici TBMM'den kovuldu

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Bülent Turan, Naci Bostancı, İlknur İnceöz ve Coşkun Çakır'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde, Ekici'nin, kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik son derece çirkin ve fütursuz ithamlarda bulunduğu belirtildi.

Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici TBMM'den kovuldu

"Bu milletvekilinin kendi seviyesiz ve ahlak dışı üslubu ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine fütursuzca hakaret etmesi, Türk demokrasisi adına utanç verici bir olaydır" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici TBMM'den kovuldu

"Parti Grubumuz, bu saldırgan ve seviyesiz davranışa karşı haklı tepkisini ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik bu saygısız ve mesnetsiz ifadeler, sadece o makama değil, onu seçen milletimize karşı yapılmıştır.

Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Ekici TBMM'den kovuldu

TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz. Siyaset adamlığına ve temsil makamına yakışmayacak hadsiz söylemleri esefle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nu ve yönetimini bu konuda göreve davet ediyoruz. Gereken duyarlılığı göstermedikleri takdirde bu suça göz yumarak ortak olacaklardır."

ŞAMİL TAYYAR: GAZİANTEP'İN UTANCISIN

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi. Ekici’yi Gaziantep’in utancı olarak niteleyen Tayyar, paylaşımında "CHP’li Akif Ekici Gaziantep’in utancı ve en ahlaksız siyasetçisidir. Siyasi ömrü kirli dili kadar uzun olmayacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)