İstanbullular için seçmen sorgulama ekranı
ensonhaber.com

Tüm Türkiye, yarınki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine odaklandı.

Bir kez daha sandık başına gidecek olan İstanbullular; Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel,  CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ve  AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım arasında bir tercih yapacak.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), internet sitesinden seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacaklarını açıkladı.

Adaylar YSK seçmen sorgulama sayfası ekranında; TC kimlik numaraları, nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini girdikten sonra seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

31 Mart'ta oy kullandığınız sandık numarasıyla 23 Haziran'daki sandık numaralarınız farklı olabilir. YSK'nın internet sitesinden, oy kullanacağız yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.

SEÇİM YASAKLARI

23 Haziran için alınan ve saat 18.00’den itibaren yürürlüğe giren seçim yasakları kapsamında basın kuruluşlarının, başkan adayları ve siyasi partilerin propagandalarını yayınlamaları yasaklandı.

YSK'nın açıklaması ise şu şekilde:

"Yenilenen seçime ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulunca hazırlanan seçim takvimine göre, seçimlere yönelik propaganda serbestliği saat 18.00’de sona erdi.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10. günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00’de sona ereceğini öngörüyor.

Buna göre, oy verme gününden önceki gün saat 18.00’den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması yasak olacak.

Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını yarın saat 21.00’den önce de kaldırabilecek."