Şenol Güneş: Duygun Yarsuvat'ın aklına şimdi mi geldi

Şenol Güneş: Duygun Yarsuvat'ın aklına şimdi mi geldi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve şike süreci ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Aziz Yıldırım'a şike sürecinde kumpas kurulduğunu iddia etmişti.

DUYGUN YARSUVAT'IN AKLINA ŞİMDİ Mİ GELDİ?

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorduğu bir soru üzerine değerlendirmelerde bulunan Güneş, "Hiç girmek istemediğim bir konu. İşte hukukçular bunlar. Bunu söyleyen kulüp başkanı. Ne zaman şike süreci oldu. 4 yıl geçti şimdi mi geldi aklına? Gerçekse çok kolay. Failleri belli. Paraleller var, kareler var, dikdörtgenler var. Kolay nasılsa hapisteler sorarsın soruşturursun" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Fenerbahçe kulübü inkar mı etmiş? Peki bu kim oluyor? Ben haksızlığa uğramayı çok iyi biliyorum. Ben çok gerçekler biliyorum söyleyemiyorum çünkü delillendiremiyorum. Fenerbahçe ben şike yapmadım diyor. O zaman yapmadığı için Fenerbahçe'yi koruyalım. Bir yanlışlık var" şeklinde konuştu.

Kendisinin bu süreçte yalnız kaldığını söyleyen Güneş, "Türkiye'de ortalık bulandırma hikayesi var. Ben o suda olmak istemiyorum. Bana benim zenginliğim yeter. İşte Türkiye'de hukukçular bunlar. Ben tahkime gittiğimde yapılan haksızlığa bugünkü Cumhurbaşkanı da biliyor. Gücün hukuğu olmasın dediğim lafı o günlerde söyledim. O gün söylediğimde ben yalnızdım. Hukuğun gücü olmalı" diye konuştu.

Güneş, Fenerbahçe ile adı anılan Ozan Tufan ve Serdar Aziz hakkında da açıklamalarda bulundu.

İki oyuncusunun da daha zamanı olduğunu dile getiren Güneş, yapılan transfer haberleri ile kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Ozan Tufan ve Serdar Aziz hakkında çıkan transfer haberleri ile ilgili Güneş şunları söyledi:

1 YIL DAHA KALMALARINDAN YANAYIM

"Bunların bizim oyuncumuza da kulübe de yararı yok. Bizim gazetede yer almamız sadece Ozan ve Serdar'ın transferiyse Türk futbolunun halini düşünün. Diğer kulüplerin bir çoğu bunu gazeteciler kanalıyla kamuoyu oluşturabiliyor. O yüzden güçler dengesi hatalı."

"Ozan ve Serdar konusunda 1 yıl daha burada kalmalarından yanayım. Bugün Türkiye'nin en iyi stoperi olacak Serdar'ı yaşıyoruz. Serdar'ın yetenekleri var, eksiklerini düzeltmeye başlamıştı.''

"TÜRKİYE KOŞULLARI GERİYE İTİYOR"

"Yıldız oyuncu alırsanız hem ona hem Türk futboluna zarar verirsiniz. Belki 1-2 sene sonra geç kalınmış da olsa Türkiye'nin dünyadaki en iyi stoperi olacak Serdar. Burada yaşam ve Türkiye'nin koşulları onu geriye itiyor."

"Arda da böyleydi. Serdar'ın önünde çok zaman olduğunu düşünüyorum. Aynı şey Ozan, Serdar ve Enes için de geçerli. Enes oynattığım oyunlarda benim düşündüğüm Enes gibi oynamadı. İsteğiyle oyunu örtüşmedi. Son dönemde oyun hırsı düzeliyordu ama sahada bunu gösteremedi."

"VOLKAN İYİYE GİDİYOR"

"Hataları olacak, belki bize zarar verecek ama yetenekli oyuncu. Yeteneğiyle üst seviyede. İsteğiyle, çalışmasıyla üste çıkarmalı. Volkan Şen de hızlı bir şekilde değişimle büyüyen bir oyuncu.

"Volkan çok şey gördü yaşadı ve onlardan dersler çıkarıyor. Onların eskilerini görüp örnek olan oyuncular batağa giderler. Ama şu anda çok iyiye gidiyor.''