Şık kültürlü lezzetli: Lyon

Şehri ziyaret eden Saffet Emre Tonguç, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Lyon'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Sinop’un kardeş şehri Lyon, görülmesi gereken çok sayıda hazineyi bünyesinde barındırıyor.

Şık kültürlü lezzetli: Lyon

TARİHE DOKUNUP YÜRÜYÜN

Eski Lyon olarak adlandırılan Traboules, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunuyor. Adını Latince geçiş anlamındaki transambulare kelimesinden alan dehliz-tünel karışımı yapılar ilk olarak 4. yüzyılda inşa edilmiş.

Fransa'da bulunan Lyon'dan görüntüler

Lyon’un ipek ticaretinde merkez kabul edildiği yıllarda tüccarların mallarını nehirden şehre kolayca ulaştırmalarını sağlayan bu geçitlerde tarihe dokunup yürüyebilirsiniz.

Şık kültürlü lezzetli: Lyon

SARAY GÖRKEM KAZANDIRMIŞ

17. yüzyılda bir kız okulu olarak inşa edilen Lyon Belediye Sarayı, sakin bir meydana görkem kazandırmış. 19. yüzyılın ikinci yarısında şehre hâkim bir konumda inşa edilen Notre Dame de Fourviére Bazilikası kentin simgelerinden. Fontaine des Bartholdi çeşmesi, aynı zamanda Amerika’daki Özgürlük Heykeli’ni de yapan Frederic Auguste Bartholdi’nin elinden çıkmış çok güzel bir eser.

Şık kültürlü lezzetli: Lyon

Pahalı mağaza ve restoranları gezilerine dâhil etmek isteyenlerin adresi ise Rhône ve Saône Nehirleri arasındaki Presqu’île. Lyon’un gastronomi başkenti olarak anılması boşuna değil.

Şık kültürlü lezzetli: Lyon