Silikon Vadisi'ne Türk üssü kuruluyor

s

Türkiye, San Francisco'da yer alan dünyanın teknoloji üretim merkezi olan Silikon Vadisi'ne üs kuruyor. Yeni teknolojik keşifler yapmak ve Türk markalarını dünyaya tanıtmak için 4 üniversite birlikte hareket edecek.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLACAK

Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı ABD'nin San Francisco eyaletindeki Silikon Vadisi'nde 'StarTURK' isimli kuluçka merkezi inşa edecek.

İmzalanan ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80'i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve büyük bir oranda kuluçka şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum Silikon Vadisi'nde yüksek teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için önemli bir yatırım olacağı ifade ediliyor.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Silikon Vadisi'ndeki ilk Türk merkezi 600 metrekarelik bir alana inşa edilecek. Bilişim teknoparkında Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin yanı sıra Türk teknolojik ürünlerinin uluslararası pazarlarda yer alması ve ihracatın artırılması için çalışmalar gerçekleştirilecek. Girişimcilere bu konuda üniversiteler tarafından eğitimler verilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Yılmaz, "Bugün bilişim ağırlıklı 4'üncü sanayi devrimi yaşanıyor. Türkiye bu devrimi kaçırmayacak, tam göbeğinde olacak. Teknolojinin kalbi Silikon Vadisi'nde atıyor. Biz de dünya pazarına buradan açılacağız" diye konuştu. Girişimcilere dünya pazarına nasıl açılacakları konusunda da burada eğitim vereceklerini söyleyen Yılmaz bilişim ağırlıklı teknoloji üretimine önem vereceklerini anlattı. Yılmaz "Robot, akıllı fabrikalar ve akıllı şehirlerle ilgili üretimler yapacağız. Silikon Vadisi'nden uluslararası bir marka çıkaracağız" dedi.