Şırnak esnafı bölgede barış istedi
DHA

Son günlerde yaşanan çatışmalardan kaygı duyan Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki esnaflar, çatışmaların derhal bitirilip barış ortamının sağlanması için bu sabah saatlerinde iş yerlerini açmadı. İlçe merkezinde toplanan esnaflara ilçedeki sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Şırnak esnafı bölgede barış istedi

ESNAF BARIŞ İSTEDİ

İdil esnafları adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Faik Kaplan, barış istediklerini belirterek, "Bizler 24 Temmuz tarihi itibariyle açıkça savaşın yeniden başlaması ile sonuçlanan gelişmelerden duyduğumuz kaygı ve endişelerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Yaşanan son gelişmeler karşısında halklarımızın özgürlük ve demokratik taleplerinin yaşam bulması için savaşa karşı tutum alıyoruz. Gerçek anlamda demokratik ve barışçıl bir çözüm sürecinin başlatılması için tüm halkları birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeye çağırıyoruz.

Şırnak esnafı bölgede barış istedi

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Başta Türkiye demokratik kamuoyunu, kurumları, siyasi partileri, aydınları, kadınları ve özgürlükçü basını yeni bir savaşa karşı tutum almaya, karşı koymaya çağırıyoruz. Birlikte ve eşitlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulması için,Türkiye halkının barış etrafında insıyatif geliştirmesi her zamankinden daha önemli bir tutum olacaktır.

Şırnak esnafı bölgede barış istedi

AÇIKLAMANIN ARDINDAN KEPENKLERİ AÇTILAR

Barış ve demokratik bir çözüm için ayağa kalkmak, Türkiye'de yaşayan her insanın ortak görevidir. dedi.Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eyleminde bulunan esnaflar daha sonra sessizce dağılarak, kepenklerini açtı."

Şırnak esnafı bölgede barış istedi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)