Siyasi belirsizlik yapı sektörünü de etkiledi

yapı

Yem Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün büyük organizasyonlarından biri olan Yapı Fuarı 28. kez ziyaretçileri ile buluştu. Fuar 9 milyar dolarlık inşaat malzemeleri pazarına sahip olan Orta Anadolu bölgesinin ve başkentin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarda stant açan firmaların yetkilileri, siyasi belirsizliğin her sektörü etkilediği gibi yapı sektörünü de olumsuz bir çıkmaza sürüklediğini söyledi.

EKONOMİYE KATKI VERECEK

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer Türkiye ekonomisinin yükselen değeri yapı sektöründeki bu fuarın uluslararası boyutuna dikkat çekerek, "38. Yapı Fuarı İstanbul'un ardından Ekim ayında Ankara'da düzenlediğimiz dev buluşma ile sektörümüz adına büyük heyecan duyuyoruz. Yapı Fuarı YEM Fuarcılık'ın 37 yıllık tecrübesiyle birlikte her yıl başarı çıtasını daha da yükseltiyor. Sürekli büyüyen firmamız, bu yıl da hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için verimli iş birliklerinin yaratılacağı bir platform olacak. Fuarımız kapsamında yaratılacak yeni iş ve işbirliği olanaklarının öncelikle düzenlendiği bölgeye ve sonrasında ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam edecek" dedi.

TÜM ÜLKELERE ÜRÜN VERECEK KAPASİTEDEYİZ

Yapı fuarlarının görsellikten üç boyutlu ortama taşınması olduğunu ifade eden Hekim Yapı A.Ş. Satış ve Pazarlama Koordinatörü Abdullah Yaylı, "İnsanlar malzemelere dokunuyor. Onların taleplerini dinliyoruz ve ARGE çalışmaları ile bunları geliştirme fırsatımız oluyor. Kısacası Yapı fuarı sektörün anjiyosu" dedi. Yaylı, "Türkiye olarak bugün dünyaya ürün verecek kapasitemiz var. Fakat siyasi belirsizlik piyasada da bir belirsizliğe neden oldu. Herkes yatırımlarını uzun vadeye yaydı birçoğu ise bu yatırımları durdurdu. Buda sektörü olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.

FUAR HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Yapı Fuarı geçtiğimiz yıllarda yüzde 20 büyüyerek 12 bin metrekare'ye ulaşan alanında, 200'den fazla katılımcı firma ve binlerce ürün çeşidini 30 bin ziyaretçisi ile buluşturmayı hedefliyor. Ayrıca başkent başta olmak üzere tüm bölgedeki firmalar, ilgili kurum ve kuruluşları ile yatırımcıları, sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak fırtsalar sunuyor.

FUAR YURTDIŞI BAĞLANTILARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ DURUMDA

Ankara fuarına 4 yıldır katıldıklarını belirten Hebo Yapı A.Ş. Satış Müdürü Başak Şahindoğan, "Burada gelişmekte olan firmalar kendini tanıtıyor. Köklü firmalar ise illerdeki müşterileriyle buluşuyor. Bu fuarlar yurtdışı bağlantılarının da oluşmasına katkı sunuyor" dedi. Siyasi durgunluğun ekonomiyi etkilediğini belirten Şahindoğan, yapı sektörünün zor bir süreçten geçtiğini belirtti.