Slaven Bilic Sarıyer maçını yorumladı

Slaven Bilic Sarıyer maçını yorumladı

Bilic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, rakipleri karşısında yeteri kadar iyi performans sergilediklerini anlatarak, "Yapmamız gerekeni yaptık. Her antrenmanda veya maçta, futbolcuları motive etmeye çalışıyoruz. Yüzde yüz oynayıp, rakip kim olursa olsun ellerinden geleni yapmalarını söylüyoruz. Ancak bu tip atmosferlerde, onları motive etmek zor oluyor. Boş statta, alt ligdeki bir rakibe karşı oynadık, işimizi yaptık. 3 gol attık, daha fazlasını yapabilirdik. Herhangi bir sakatlık veya terslik yaşamadan, almamız gereken sonucu aldık" diye konuştu.

"TOLGAY GENEL OLARAK DA İYİ OYNADI"

Yeni transferleri değerlendiren Hırvat çalıştırıcı, antrenör ekibi açısından ilginç bir maçı geride bıraktıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Tolgay, iyi performans gösterdi. Sadece attığı golden dolayı değil, bununla birlikte genel performansı iyiydi. Sorumluluk aldı, pas oyunun içindeydi, özgüveni yerindeydi ve ayakta kaldı. Performansı, mutluluk verici. Milosevic ve Opare de iyi performans gösterdi. Zamana ihtiyaçları var. Bu iki oyuncu, uzun zamandır bu tür maç ritminden uzaktı. Katkı yapacaklarına inanıyorum."

"KADRO DERİNLİĞİNİ GELİŞTİRDİK"

Yeni transferlerin görev tanımlarıyla ilgili bilgi veren Bilic, kadro derinliğini geliştirmeleri gerektiğini ve bunu da yerine getirdiklerini ifade etti.

Slaven Bilic, kadroya dahil olan üç oyuncuyla ilgili şunları söyledi:

"Opare, bence savunma yönü kuvvetli bir oyuncu. Sadece bu maçı baz alarak yorum yapmak zor. Onun çok maçını izledik. Savunma yönü güçlü ve çabuk oyuncu. Ana pozisyonu sağ bek olan Serdar Kurtuluş vardı. İyi performans gösteriyordu ama Serdar'ı kullanamadığımız zamanlarda, Necip ve İsmail'i buraya kaydırıyorduk. Sivok'un sakatlığı var. Ersan, Hutchinson ve Franco'yu stoperde kullanıyoruz. Milosevic de genç ve parlak bir oyuncu. Tolgay, tipik 6 numara ya da 10 numara değil. Belki 8 numara özelliklerine sahip. İki oyun sahasında oynayabilen bir oyuncu."

"FURKAN'I DÜZENLİ OYNAYACAĞI BİR KULÜBE KİRALAYACAĞIZ"

Sarıyer karşısında gol atan genç Furkan Yaman'ı da değerlendiren Hırvat teknik adam, "Furkan da genç ve yetenekli bir oyuncu. Forvet oyuncusu için gol atmak önemli, hele genç oyuncu için bu daha önemli. Kiralık olarak gönderebileceğimiz, düzenli olarak oynayabileceği kulüp arıyoruz. Gidip orada oynayıp geri dönecek" şeklinde konuştu.

METİN ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer karşısında görev alan yeni transferler ve genç oyuncuların takıma katkı sağladığını söyledi.

Albayrak, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç aldıklarını belirterek, "Kazanmak güzel, galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Hocamız, yeni transferlere ve genç oyunculara, ağırlık verdi. Onların da takıma katkı sağladıklarını gördük. Bu yüzden de çok mutluyuz. Takımımızda yeni arkadaşlarımız da her geçen gün bize güç vererek, daha hazır olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Transferle ilgili soru üzerine Metin Albayrak, artık transfer yapmayacaklarını ifade ederek, "Transferi kapattık. Artık bu kadroyla sezon sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

MİLOSEVİC: UZUN SURE SONRA İLK KEZ 90 DAKİKA OYNADIM

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Alexander Milosevic ise uzun süre sonra ilk defa 90 dakika oynadığını dile getirerek, "Maç içinde hatalarım da oldu. Golde, rakibimin topa vurmasına izin verdim. Yine bir pozisyonda Cenk ile anlaşamadık. Ancak gün geçtikçe daha iyiye gidiyorum. En azından ilk 90 dakikada fena bir performans çıkarmadığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

FURKAN YAMAN

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Furkan Yaman da 5-6 maçtır oynadığını kaydederek, "Gol atmak istiyordum, bugün başardım. Golden sonra sevinmedim bile çünkü rahatladım" dedi. Furkan, kiralık gitmesinin söz konusu olduğunun belirtilmesi üzerine, "Gittiğim takımda daha fazla oynayıp, kendimi geliştirmek isterim. 'Git' derlerse yine giderim, benim için sıkıntı yok" şeklinde konuştu.