Sultanbeyli 400 yataklı hastaneye kavuşuyor

Projelerini bir bir hayata geçiren Başkan Keskin, yaptığı projelerle Sultanbeyli'nin eksiklerini gideriyor. 2009 yılında verdiği sözlerin neredeyse tamamını yerine getiren Başkan Keskin'in en büyük sağlık yatırımları arasında gösterilen 400 yataklı devlet hastanesi hızla tamamlanıyor. 68 bin 848 metrekare alan üzerine inşa edilen ve toplamda 17 farklı bloktan oluşan dev hastanenin 2014 yılı içerisinde açılması planlanıyor. Sağlık konusunda ilçenin en büyük projesi olan 400 yataklı devlet hastanesinde çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. 2014 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen hastane, ilçenin tüm sağlık sorunlarına cevap verecek nitelikte tasarlandı. 400 yataklı, 68 bin 848 metre kare alan üzerine inşa edilen hastane 17 farklı bloktan oluşuyor.

Sultanbeyli 400 yataklı hastaneye kavuşuyor

DEV HASTANE

Hastane 68 bin 848 metrekare alan üzerine kuruluyor ve 10 katlı olarak inşa ediliyor. Statik olarak depreme dayanıklılık düşünülerek on yedi farklı blok oluşturulan hastane bütün halinde tek bina olarak çalışıyor. Hastanenin kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 400 araçlık iki otoparkı bulunurken, inşaatında ise 300 kişilik bir ekip çalışıyor. Hastanenin hızlı tamamlanması için hem kaba imalat hem de ince imalat birlikte yürütüldü. Hastanede bir kişilik ve iki kişilik oda tipleri bulunuyor.

Sultanbeyli sağlık alanında bugüne kadar bazı sıkıntılar yaşadı. Mevcut hastane ilçenin sorunlarına tam anlamıyla cevap veremiyor. Yapılacak olan 400 yataklı dev hastane, ilçenin ihtiyaçlarına tam olarak cevap verebilecek nitelikte inşa ediliyor. Devlet hastanesi konum olarak trafikten ve şehrin gürültüsünden uzak bir noktada bulunuyor. Hava kirliliğinin ve trafik sorununun yaşanmadığı bölgeye toplu ulaşımla ya da özel vasıtayla çok kolay ulaşılabiliyor. Teferrüç Tepe Ormanı'yla bitişik olan Hastane ortam olarak oldukça uygun bir alanda. Hastanede 10 adet tam teşekküllü ameliyathane bulunuyor ve ayrıca bir de lokal ameliyathane var. Son teknolojinin ürünleriyle donatılacak olan ameliyathanede 16 yatak bulunuyor. Toplamda 35 yataklı dört adet yoğun bakım ünitesinin var olduğu hastanede, birinci ve ikinci basamak yenidoğan ünitesi de mevcut. İlçe halkının en iyi şartlarda, en güzel hizmeti alması için devlet hastanesinde her şey en ince ayrıntısına kadar düşüldü.

SULTANBEYLİ ARTIK SAĞLIK ALANINDA ÇOK İLERİDE

Mevcut devlet hastanesi ilçenin yükünü taşımıyor. Bu yapılan yeni hastane ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap verecek ve artık Sultanbeyli'de yaşayan halk sağlık sorunları için ilçe sınırları dışına çıkmak durumunda kalmayacak. Buda hem ilçe sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırırken hem de ilçenin gelişimine katkı sağlayacak. Bu hizmette Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in üstün gayretleri var.

Sultanbeyli 400 yataklı hastaneye kavuşuyor

SAĞLIK EMİN ELLERDE

Son dönemde sağlık alanında atılan önemli adımlara bir yenisi daha eklendi. Daha önce Sultanbeyli Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Derviş Ali-Hesna Ceylan polikliniği, ağız diş hastanesi olarak hizmete sunuldu. Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan hastane şimdi modern techizatlarla Sultanbeyli halkına hizmet ediyor. Sağlık yatırımları bununla sınırlı değil. Adil Mahallesi'ne ağız ve diş sağlığı hastanesi inşa edilecek. Yakın zamanda başlayacak olan ağız diş sağlığı hastanesi kompleks niteliği taşıyor. Birçok polikliniğin yer alacağı diş hastanesi ilçenin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak. Bu hizmetleri düşününce Sultanbeyli'nin ne aşamalar kaydettiğini görmemek mümkün değil.

HER MAHALEDE ASM VAR

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, göreve gelir gelmez "Her mahalleye bir aile sağlığı merkezi" sözünü hayata geçirdi ve ilk yıl, merkezi olmayan 3 mahalleye aile sağlığı merkezi inşa edildi. Akşemsettin, Mecidiye ve Mimar Sinan mahalleleri yapılan çalışmayla hızla aile sağlığı merkezlerine kavuştu.

Sultanbeyli 400 yataklı hastaneye kavuşuyor

Sağlık Bakanlığı'nın, Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Sultanbeyli Şubesi, Başkan Keskin'in girişimleri sonucunda Mecidiye Mahallesi'nde hizmete açıldı. Toplum Temelli Ruh Sağlığı Modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, hastaların takip ve tedavilerine gerektiğinde evde devam edilebilmesi için 2011 yılında Ruh Sağlığı Eylem Planı yürürlüğe girdi. Plan kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri açılmaya başladı. Anadolu yakasının ikinci merkezi ise Sultanbeyli'de hizmete girdi. Ağır ruhsal hastalığı olan kişilere verilen ruh sağlığı hizmetlerinin çok yataklı büyük hastaneler yerine ağırlıklı olarak toplum ruh sağlığı merkezlerinde verilmesi hedefleniyor. Bu merkezlerde hastaların aile ortamlarında izlenmesi, hasta ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon çalışmalarının yapılması, hastaların yarı üretken hale gelmeleri, hastane yatışlarının azaltılması, kamu kurumları, sağlık çalışanları ve toplum kesimlerinde "Toplumda Tedavi" bilincinin oluşturulması gibi amaçlar öngörülüyor. Bu kapsamda bünyesinde psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri hemşiresi ve atölye eğitmenleri bulunduran Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, grup terapileri, psiko eğitimler, mesleki rehabilitasyon ile bankamatikten para çekmek, fatura yatırmak, sohbet başlatmak gibi sosyal beceri eğitimleri yanında, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Sultanbeyli 400 yataklı hastaneye kavuşuyor