Sultanbeyli'de yeni kamu binaları hizmet kalitesini artırdı

Sultanbeyli'de yeni kamu binaları hizmet kalitesini artırdı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçe sakinlerine daha iyi hizmet verebilmek adına görev yaptıkları süre boyunca önce hizmet kalitesine uygun yeni yapılara ağırlık verdiklerini ve hizmet altyapısının iyileştirilmesiyle vatandaşların yaşamını rahatlattığını dile getirdi.

Sultanbeyli'de yeni kamu binaları hizmet kalitesini artırdı

Başkan Keskin, son dönemde ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi aktardı. Keskin, “Hizmet kalitesi bina kalitesiyle doğru orantılı dedik ve işe hizmet binamızı yenilemekle başladık. İBB tarafından yapımı tamamlanan ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Sultanbeyli Belediyesi Hizmet Binası mimarisi ve kullanışlı yapısıyla da örnek gösterilen kamu binalarından biri haline geldi. Kamu binalarıyla hizmetin kalitesi de arttı” dedi.

Sultanbeyli'de yeni kamu binaları hizmet kalitesini artırdı

Hükümet Konağı'nın ve Askerlik Şubesi'nin hizmete girdiğini ifade eden Keskin, 2012 yılının Temmuz ayında mimarisiyle de dikkat çeken Hükümet Konağı'nın açılmasıyla Sultanbeyli'deki kamu hizmetlerinin tek bir binaya toplandığını hatırlattı ve “Vatandaşlarımızın kurum kurum gezme derdi sona erdi. Daha öncesinde kullanışlı olmayan bir binada hizmet veren hükümet konağı, şimdi hem hizmetin kalitesini artırdı hem de tüm birimler tek çatı altında toplandı. Yine Askerlik Şubesi'nin ilçemize kazandırılmasıyla ilçemizde askerlik çağına gelmiş olan gençlerimizin işlemlerini ilçe dışına çıkmadan rahat bir biçimde yapması sağlandı. Amacımız ilçe halkının bütün ihtiyaçlarını Sultanbeyli sınırları içerisinde gidermesidir. Baktığınızda bütün çalışmaların bu yönde olduğunu çok rahatlıkla görebilirsiniz” dedi. Keskin, “Arsası belediyemiz tarafından tahsis edilen Hükümet Konağı bir buçuk yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Askerlik şubesi de Sultanbeyli'nin önemli eksiklerinden biriydi” şeklinde konuştu

Kültür çalışmalarında büyük değişim

Sultanbeyli'de vatandaşların kültürel ihtiyaçları için de iki yeni Kültür Merkezi inşa edildi. Keskin, ilçede eğitim ve kültür seferberliği yaşandığına dikkat çekerek “Kültür sanat faaliyetleri kültür merkezlerimizle ilçemizin ayağına geldi. Bu etkinliklerde yediden yetmişe herkese hitap ediyoruz. Uluslararası etkinlikler düzenliyor, ilçemizin ve Türkiye'nin tanıtımını sağlıyoruz” dedi. Kültür merkezi, 10 805 metrekare alana kuruldu ve 350 kişilik tiyatro salonu, 3 cep sineması, kütüphanesi ve sergi alanıyla tüm bir kültür kompleksi hizmeti veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sultanbeyli Kültür Merkezi de 553 kişilik salonu ile Anadolu yakasının en büyük kültür merkezleri arasında yer alıyor.

Gençlik merkezleri de son dönemde Sultanbeyli'de tam bir patlama yaşadı. Eğitim ve kültür çalışmalarıyla gençlerin kişisel gelişimlerinin sağlandığı merkezler örnek nitelikte. İstanbulensis Gençlik Merkezi, Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi hizmete açılırken şu anda Adil Mahallesi ve Fatih Mahallesi'nde de gençlik merkezi inşa edilecek.

Keskin tüm yatırımların yanında ilçeye yeni okullarında kazandırıldığını kaydederek, diğer hizmet yapıları hakkında detaylı bilgiler verdi. İlçede son 4,5 yıllık dönemde İtfaiye Binası, Nikah Sarayı, Aydos Kütüphanesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Binası, Zabıta Müdürlüğü Binası, Cenaze İşleri Şefliği, Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Çözüm Masası, Pide Fırını, Aydos Çarşısı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gibi vatandaşların farklı ihtiyaçlarına yanıt verebilecek nitelikte binalar inşa edildiğini kaydetti.