Suriye için kritik saatler

Suriye için kritik saatler

Suriye'nin, ülkeye bir gözlemci heyeti gönderilmesine ilişkin olarak Arap Birliği tarafından kendisine tanınan resmi süreyi aştığı, ancak birliğin yine de bugünün sonuna kadar Şam yönetiminden cevap bekleyeceği bildirildi

TANINAN SÜREYİ AŞTILAR

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Heli, Suriye'nin birliğin gözlemci gönderme talebine cevap vermediğini, konuyla ilgili kendisine bugün öğleden sonraya kadar tanınan süreyi aştığını kaydetti.

GÜN SONUNA KADAR SÜRE

Öte yandan, başka bir kaynaktan yapılan açıklamada, Arap hükümetlerinin, Suriye'ye konuyla ilgili cevabını iletmesi için tanınan süreyi gün sonuna kadar uzatma kararı aldıkları belirtildi.

Arap Birliği, Suriye'den ülkedeki gelişmelerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere göndereceği gözlemci misyonu için izin vermesini istemiş, talebine cevap vermesi için Şam yönetimine 24 saat tanımıştı.

22 üyeli birlik, talebe olumlu yanıt gelmemesi durumunda bir dizi yaptırım uygulayacağını bildirmişti.

SURİYE REST ÇEKTİ

Arap Birliği'nin, Suriye'ye gözlemci gönderme konusunda Şam yönetimine tanıdığı sürenin sona erdiğini belirtirken, Suriye devlet televizyonu da, Şam'ın protokolü kabul etmediğini kaydetti.

Suriye için kritik saatler