Suriye'de 54 kişi daha öldü

Suriye'de 54 kişi daha öldü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, uzun zamandan beri operasyonların hedefi olan ve yakın zamanda bir katliamın gerçekleştiği Humus kentinde 16, ülkenin orta kesimlerinde yer alan Hama'da 12, Dera, Halep ve Şam'ın banliyölerinde 7'şer, Irak sınırına yakın olan Deyr Ez Zor kentinde 5 olmak üzere, düzenlenen operasyonlarda ve açılan ateş sonucunda ölü sayısının 54'e yükseldiğini duyurdu.

ORDU HULA'YA TEKRAR GİRDİ

Bu arada, Halep'in Etareb, Humus'un Rastan ve İdlib'in Han Şeyhun ilçelerinde ordunun akşam saatlerinde top ateşi ve havan mermisiyle saldırdığını kaydeden Humus Medya Sorumlusu Semih El Hamavi, ordunun Hula ilçesine akşam saatlerinde tekrar ağır silahlarla saldırıya geçtiğini ve bölgeden ölü ve yaralı haberlerinin geldiğini söyledi.

Humus'un birçok bölgesinde düzenlenen operasyonlarda onlarca ev araçta maddi hasarın oluştuğunu ifade eden Hamavi, operasyonların düzenlendiği il ve ilçelerde elektrik ve iletişim araçlarını yönetim tarafından kesildiğini vurguladı.

Halkın bazı kentlerde operasyonlar nedeniyle dışarıya alışverişe çıkamadığını sözlerine ekleyen Hamavi, rejimin her gün BM gözlemcilerinin gözü önünde insanları öldüğünü ve Annan Planı'nın her gün muhaliflere ölüm getirdiğini ve rejime zaman kazandırdığını anlattı.

Birçok kentte Hula'da gerçekleşen katliamdan dolayı esnafın iş yerlerini açmayarak boykot etiğini söyleyen Hamavi, akşam saatlerinde bazı kentlerde çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve yapılan müdahalede onlarca göstericinin yaralandığını dile getirdi.