Süs havuzundaki çocuğu döven zabıta görevden alındı
Ajanslar

1

Elazığ'da dün öğretmenevi önündeki süs havuzunda serinlemek isteyen bir çocuğu döven ve dayak görüntüleri ortaya çıkınca tepkileri üzerine toplayan zabıta memuru görevinden uzakalştırıldı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ'da zabıta memurunun dün Öğretmenevi önünde bulunan süs havuzlarına giren bir çocuğa tokat atması çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülenerek sosyal medyada paylaşılmıştı. Gelen tepkiler üzerine Elazığ Belediyesi bir açıklama yaparak, zabıta memurunun görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Elazığ'da süs havuzuna giren çocuğa zabıta dayağı VİDEO

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "23.06.2016 tarihinde Elazığ Merkez Öğretmenevi önünde bulunan süs havuzuna giren bir çocuğun kurumumuzda görevli zabıta memuru tarafından dövülmesi, kabul edilemez talihsiz bir olaydır. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, olaya karışan zabıta memurunun görevden el çektirildiğini, hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatıldığını ve konunun hassasiyetle takip edildiğini saygılarımızla kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

ELİNDEN KAÇIRDI, YAKALAYIP YİNE DÖVDÜ

Bir vatandaşın cep telefonundan çektiği ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde serinlemek için Öğretmenevi önündeki süs havuzuna giren bir grup çocuğu zabıta ekipleri havuzdan çıkarıyor. Zabıtalardan biri yarı çıplak olan bir çocuğa sert tepki gösterdikten sonra önce tokat atıyor. Çocuğun ağlayıp kaçması üzerine zabıta görevlisi çocuğun arkasından koşup tekrar vuruyor. Süs havuzuna giren çocuğun korkudan bağırdığı ve çevredeki vatandaşların olaya tepki gösterdiği görülüyor.