Suudi Kral, Trump'a kaplan kürkünden kaftan hediye etti
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donal Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti çok konuşulmuştu. Göreve geldikten sonra ilk resmi yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a yapan Trump, burada bir çeşit ayini andıran bu poz ile Katar krizini başlatmıştı.

Suudi Kral, Trump'a kaplan kürkünden kaftan hediye etti

Yaptığı ziyarette küresel ve ekonomik olduğu kadar kişisel de çok fazla kazanımı olduğu ortaya çıktı. Yaptığı neredeyse yarım trilyon dolarlık silah ticaretinin yanı sıra Kral Selam'ın Trump'ı hediyeye boğduğu ortaya çıktı.

KAPLAN KÜRKÜ KAFTAN, SEDEF KAKMA KILIÇ...

Daily Beast adlı internet sitesi Bilgi Edinme Yasası kapsamında Trump'a Suudi Arabistan gezisinde ne tür hediyelerin verildiğini öğrenme başvurusunda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da bu başvuruya ilişkin hediyeleri açıkladı.
Buna göre ABD Başkanı'na kaplan kürkünden kaftan, sedef kakmalı gümüş hançer, yine gümüş ve sedef kakmalı bir tabanca kabazıyla ve mermilik ile birlikte kılıçların da hediye edildiği belirtildi.

Suudi Kral, Trump'a kaplan kürkünden kaftan hediye etti

TRUMP'IN ÇOK KONUŞULAN ARABİSTAN ZİYARETİ

Trump seçim kampanyası sırasında rakibi Hillary Clinton'ın Suudi Arabistan'dan bağış kabul etmesine tepki göstererek, "Bunlar kadınları öldüren, kadınlara korkunç şekilde davranan insanlar." demişti.

Suudi Kral, Trump'a kaplan kürkünden kaftan hediye etti

Donald Trump ayrıca Suudi Arabistan'ın insan hakları sicilini eleştirmişti. Trump başkan seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini mayısta Suudi Arabistan'a yaptı. Bu ziyaret sırasında ABD ile Suudi Arabistan 110 milyar dolarlık silah anlaşması imzaladı. ABD'nin bu alandaki en büyük müşterisi Suudi Arabistan'a 10 yılda 350 milyar dolarlık silah satacağı belirtiliyor.