Taksicilik yapmayanlar taksi plakası alamayacak
AA

Taksicilik yapmayanlar taksi plakası alamayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), 12 Mart'ta aldığı karara göre, taksi plakasına sahip olmak isteyenlerden "şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçtiği ve sürekli olarak icra ettiği" şartı aranacak.

BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞMADIĞINA DAİR BELGE

Buna göre, başka bir mesleğe sahip olanlar taksi plakası satın alamayacak. Dolayısıyla plakayı alacak kişiden, Vergi Dairesi'nden "başka bir işte çalışmadığına" dair belge istenecek.

UZUN ZAMANDIR BEKLENİYORDU

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur,  UKOME kararının yerinde olduğunu belirterek, bunun uzun zamandır beklendiğini söyledi. Taksi plakasının yatırım aracı olarak kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Uğur, mesleklerine zarar veren uygulamanın kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Uğur, kararla birlikte mesleki kalitenin artacağını dile getirerek, "Bizim isteğimiz, bu işi sahiplenenlerin yapması. Meslek ve hizmet kalitesini ancak bu şekilde yükseltebiliriz. Sadece bu işten ekmek yiyen kişiler, bu mesleği yapmalıdır. Çünkü kendini kalıcı olarak gören taksici, müşterisine daha yüksek hizmet sunacaktır. Bir doktor ya da futbolcu, taksicilikle ne kadar ilgili doğrusu bilemiyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)