Takside unutulan 46 bin TL’yi sahibine teslim etti
İHA

Olay, dün sabah 09.30 civarında merkez Osmangazi ilçesi sınırlarında gerçekleşti. Adının açıklanmasını istemeyen bir kadın vatandaş, taksiye binerek, Yıldırım ilçesinde bulunan evine gitti.

PARAYI TAKSİDE UNUTTU

Evine geldiğinde taksiden inmek üzere hareket eden 70’li yaşlardaki kadın, yanında bulunan alışveriş poşetlerini alırken, içerisinde yurt dışında yaşayan çocuklarına göndermek için bankadan çektiği yaklaşık 46 bin 730 TL’nin bulunduğu poşeti, takside düşürdü.

PARA DOLU POŞETİ BULDU

Yaklaşık 30 dakika sonra, poşetin çıkardığı sesten dolayı arabanın arka koltuklarında bir şeyler unutulmuş olabileceğini düşünen Fahrettin Akşar, arabayı kontrol ettiğinde içerisinde para olan poşeti buldu.

Takside unutulan 46 bin TL’yi sahibine teslim etti

EMNİYETİ BİLGİLENDİRDİ

Bir yandan arabasına binen hangi müşterilerinin bu poşeti düşürdüğünü düşünen 30 yıldır taksicilik yapan Fahrettin Akşar, diğer yandan da durumu duraktaki arkadaşlarına ve emniyet ekiplerine haber verdi.

KADINI BULDULAR

Sabah saatlerinde durağın az ilerisindeki bekleme alanından elindeki poşetlerle taksiye binen ve adının verilmesini istemeyen kadının, bu poşeti düşürmüş olabileceğini tahmin eden taksici Akşar’ın çabaları ve emniyet ekiplerinin de desteğiyle kadına ulaşıldı.

Takside unutulan 46 bin TL’yi sahibine teslim etti

PARASI VERİLDİ

Dekont kontrol edilerek para teslim edildi Kısa bir süre sonra kendisiyle irtibat kurulan kadın ve beraberindeki torunu, Bursa Valiliği’nin karşısındaki taksi durağında Fahrettin Akşar ve polis ekipleriyle bir araya geldi ve para, dekontun kontrol edilmesinin ardından kadına teslim edildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Olayın kahramanı Bursalı taksici Fahrettin Akşar, " Kadın geldikten sonra polis nezaretinde dekontları göstererek, parayı teyzemize teslim ettik. Hatta parayı çocuklarına göndereceği söyledi kendisi. 70’li yaşlardaki teyzemiz bu duyarlı davranışımdan dolayı bana teşekkür etti." dedi.

Takside unutulan 46 bin TL’yi sahibine teslim etti

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)