Taksilere güvenlik kamerası uygulaması
AA

Taksilere güvenlik kamerası uygulaması

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) tarafından gerçekleştirilen "Güvenli Taksi" projesi kapsamında, kentteki taksilere güvenlik kamerası ve panik butonu takılmasına başlandı.

TAKSİNİN İÇİ VE DIŞI GÖRÜNTÜLENECEK

Projenin başlaması dolayısıyla Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İTEO Başkanı Yahya Uğur, sistemin iki kameradan oluştuğunu belirterek, bir kameranın taksinin içini, diğerinin ise dışını görüntülediğini söyledi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ARTIRILACAK

Proje kapsamında taksilere takılacak 2 güvenlik kamerası ve panik butonuyla, taksicilerin can güvenliğinin korunması ve müşteri memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

Taksilere güvenlik kamerası uygulaması

BİLGİLER 2 AY MUHAFAZA EDİLECEK

Biri taksinin içini diğeri dışını görüntüleyen güvenlik kameralarından elde edilecek sesli görüntüler, bir merkezde toplanarak 2 ay muhafaza edilecek. Olası bir şikayet veya unutulan eşya konularında görüntülerden faydalanılacak.

PANİK BUTONU KONULACAK

Hem sürücü hem de yolcu için taksilere konulacak panik butonu ise herhangi bir olumsuzluk durumda kullanılabilecek. Panik butonuna basılması halinde taksideki görüntüler, anında alarm merkezine iletilecek ve güvenlik güçlerine ihbarda bulunulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)