Taksim 19.00 buluşması

Taksim 19.00 buluşması

Taksim Dayanışması bugün saat 19.00'da Taksim'de bir araya gelineceğini açıklamıştı. Bunun üzerine #capulculartaksime etiketi altına örgütlendiler. Geçtiğimiz günlerde yapılan organizasyonlarda Taksim, eylemler amacıyla oldukça doluydu. Fakat Taksim'deki şu anki doluluk oranı, her hafta olduğu gibi tatillerini değerlendirmek isteyenlerin doluluk seviyesinde.

Taksim'in hafta sonu kalabalığı birçok insan tarafından bilinir. Özellikle Cumartesi akşamları kalabalığın en fazla olduğu günlerdir. Fakat yapılan organizasyon nedeniyle meydana gelecek olan sıradan insanların başka bölgelere gittikleri gözleniyor.

Geçtiğimiz hafta da AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingine karşılık 1 milyon kişi davet edilmişti. Fakat istenilen oranın kat kat altında bir kalabalık toplanınca fiyaskoya dönmüştü. İnsanlar bu defa sayı vermeden davet edildi. Yine bir hayal kırıklığı yaşandı.

Başta Twitter ve İnstagram gibi sosyal paylaşım platformlarında daha çok İstanbul'da tatil ile ilgili fotoğraf ve videoların paylaşıldığı görülüyor. Taksim ile ilgili paylaşımlar neredeyse yok.