Taksim'de Lice eylemleri

Taksim'de Lice eylemleri

BDP'lilerin ağırlıklı olduğu grup Lice'deki olayları protesto ederken, Gezi Parkı olaylarında 4 kişinin ölümünü protesto etmek için biraraya gelen Taksim Dayanışması öncülüğündeki gruplar da Lice'deki olaylara odaklandı.

BDP'li grubun ardından Taksim'e doğru yürüyen Taksim Dayanışması, Meydan'da diğer grupla birleşti. Sıraselviler Caddesi'nde biraraya gelenler de Taksim'e çıktı. Saat 20.00'de Taksim tamamen doldu. Polis, Gezi parkı etrafını çevreleyerek bölgeye kimseyi sokmadı. Yürüyüş nedeniyle Taksim'de polis olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

"BUNUN SAMİMİYETİ SORGULANIR"

BDP'liler adına açıklama yapan BDP Mileltvekili Sırrı Süreyya Önder, "Barışa niyetli olan hiç kimse karakollar yapmakla zaman harcamaz. Barışa niyetiniz varsa, gönüller yapmanız lazım. Gönül yapmıyor karakol yapıyorsanız, bunun samimiyetini insanlar sorgular. Dün bu karakollara itiraz eden ve barış talep eden bunu da silahsız sivil bir şekilde dile getiren bir halkın üzerine ateş açılmıştır. Yaralıların ve hayatını kaybeden Medeni kardeşimizin aldıkları yaralar, hep sırtlarından aldıkları yaralardır" dedi.