Taner Yıldız: Tahkimi kaybetsek kına yakacaklar
ensonhaber.com

taner yıldız

Kayseri’deki bir at çiftliğinde bir grup gazeteciyi ağırlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi:

"TAHKİMİ KAYBETSEK KINA YAKACAKLAR"

İran’la tahkim davasında fiyata ait kısmı Türkiye’nin kaybettiğine ilişkin bilginin kendilerinde olmadığını kaydeden Bakan Yıldız, "Tahkimde kaybetsek kına yakacaklar olduğunu görüyorum. Kazansak mum yakmazlar ama kaybedersek kına yakacaklar" dedi.

"2,5 MİLYAR DOLAR ALACAĞIMIZ OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Duruşmaların bittiğini, sonucu beklediklerini de söyleyen Yıldız, "2.5 milyar dolar alacağımız olduğuna inanıyoruz. İran, ‘Oturup anlaşabilir miyiz, fazla gaz verelim, sonra fiyatı konuşalım’ dedi, ‘yok’ dedik" dedi.

"HACKERLA FALAN İLGİSİ YOK"

Diğer yandan 31 Mart’ta ülke genelinde yaşanan büyük kesintinin sebebinin dış etmenler olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hacker’la falan ilgisi yok. Nedenini zaten açıklamıştık. Bir habere yansıyan kişi, hizmet aldığımız şirkette çalışan bir şahıs. Geçmişte hacker olabilir ama hacker’lığını uyguladığına dair bir bilgi yok. Onun etkilediği bir alan yok."

"BU SEÇİMDE FIRTINA YOK"

Yıldız, geçen seçimlerde fırtına nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çekerek 7 Haziran için Meteoroloji’den bilgi istediklerini söyledi. Yıldız, "Fırtına yok ama yağış görünüyor" dedi.

MUHALEFET ENERJİYE SIĞINMASIN

"Geçen seçimde oyları elektrik kesintisinden dolayı sayılmayan bir tane vatandaş yok" diyen Yıldız şöyle konuştu: "Muhalefet enerjiye sığınmasın. Bu seçim için de kimse kaygılanmasın. Seçim günü için Meteoroloji’den bilgi aldık. Fırtınalı mı diye öğrenmek istedik. Fırtına görünmüyor ama yağışlı olacak. Seçim nedeniyle bakım onarıma ara veriyoruz."