Taner Yıldız'dan Yırca'da kesilen ağaç açıklaması

Taner Yıldız'dan Yırca'da kesilen ağaç açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'nın Yırca mahallesinde kurulacak olan termik santral için kesilen zeytin ağaçları hakkında konuştu. Bakan Yıldız konuşmasında, Türkiye'de elde edilen gelir ve kullanılan kömür konusuna da değindi.

"9 MİLYON AĞAÇ DİKERİZ"

Yıldız, zeytin ağacı sayısını artırdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"6 bin zeytin ağacının yıllık getirisi, 1 milyon liradır. Bu faydadan beri değil. Bunu usulüne ve üslubuna uygun gerçekleştirmemiz lazım. 153 milyon ton kömürün karşılığı, 7,5 milyar dolar. 30 yılda bu kömür çıkartılacak. Bizim elde edeceğimiz yıllık kira geliri 153 milyon lira. Buradan istiyor olmamız halinde her yıl 6 bin tane değil, 9 milyon zeytin ağacı dikebiliyoruz. Yalnızca bu santralden üretilecek yerli kömürden üretilecek elektriği doğalgazdan üretseydik, bizim 230 milyon dolar daha ithalata para ödememiz gerekiyordu.

"BU ZENGİNLİĞİ 77 MİLYONA DAĞITIYORUZ"

Bunu da ödemeyeceğiz. Orada 1,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak ve 2 binden fazla kişi çalışacak. Bu ülkenin turizm varlıkları, kültür varlıkları, tarım arazileri nasıl zenginlikse bu ülkenin tabii kaynakları da o kadar zenginlik. Biz AK Partili kardeşlerimizden aldığımız oylarla beraber hükümet oluyoruz ama bu zenginlikleri 77 milyona dağıtıyoruz. Tabii ki böyle yapmamız lazım. Orada kömürden oluşacak geliri 77 milyona vereceğiz. Cari açığın kapanmasını 77 milyonla paylaşacağız."