Tarihi yapıların afet riski değerlendirmeleri tamamlandı

e

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Anıtı gibi önemli kültür yapılarının yer aldığı 26 komplekste gerçekleştirdiği analizlerle, 176 binanın envanter çalışmalarını ve çoklu afet riski açısından performans değerlendirmelerini tamamladı ve depreme karşı güçlendirme projelerini hazırladı.

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki bazı tarihi yapıların güçlendirilmesi kapsamında projeler hazırladı. İPKB bu bağlamda; Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi altındaki İstanbul’daki tarihi yapıların envanterini çıkarttı ve sismik risk değerlendirmelerini tamamladı.

ÖZEL VERİ TABANINA AKTARILDI

Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı gibi saray komplekslerini de kapsayan 26 tarihi komplekste yer alan 176 bina değerlendirilerek elde edilen veriler özel bir veri tabanına aktarıldı.

Ayrıca Arkeoloji Müzesi ek ve klasik binaların, Topkapı Sarayı'nın, 4.avlusunda bulunan Mecidiye Köşkü'nün ve Ayasofya Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı olan Aya İrini Anıtı’nın deprem performansı değerlendirmesi yapıldı ve depreme karşı güçlendirme projeleri hazırlandı.