Canon G10 Türkiye'de

Canon'un profesyonel müşteriler ve kompakt fotoğraf makinelerini yetersiz bulan, ancak her yere SLR sürüklemek de istemeyenler için piyasaya sürdüğü G10, ülkemize teşrif etti.

Televidyon'un müstesna fotoğrafçılık programı Şipşak'da detaylarıyla incelenmiş olan G10'u, biz de kısaca tanıtalım. Cihazın 14.7 megapiksellik hassasiyeti, şimdiye kadar G serisindeki en yüksek hassasiyet. Seride G7'de kaldırılan ancak kullanıcı tepkisi sayesinde G9'da geri gelen RAW formatlı çekim özelliği, G10'da da bulunuyor. 28 mm'lik mercek genişliği ise, G10'un G serisindeki ilk geniş açılı merceğe sahip olmasını sağlıyor.

Canon G10'da, tüm diğer dijital makinelerde bulunan yüz tanıma, hazır ortam ayarları, ışığın patlamasını önleyen filtre, otomatik odaklama gibi yardımcı özellikler bulunuyor. Yüz tanıma özelliğini ayarlayarak, kareye bir yüz girdiğinde makinenin otomatik çekim yapması sağlanabiliyor. Maalesef optik yaklaştırma bulunmuyor.

800 ve 1600 ISO arası çekim yapabilen G10, özel bir kipte 3200 ISO'ya kadar çıkabiliyor. 3 inçlik güzel bir LCD ekranı var ve SD, SDHC ve MMC hafıza kartlarını destekliyor. Yurtdışı fiyatı 410 dolar olan G10, Türkiye'de 800 euroya edinilebiliyor. Ancak bazı alışveriş sitelerinde daha uygun fiyatlara rastlamanızın olası olduğunu da duyduk.