ensonhaber.com

Starship, fırlatılmadan önce birçok test aşamasından geçecek. Şirket bu testleri, Starship'in "SN" serisi prototip sürümleriyle gerçekleştiriyor.

Daha önceki fırlatma testlerinde 4 kez patlayan Starship prototipleri, son yapılan denemede işe başarıyla fırlatılmış ve yere inmişti.

Üçüncü kez havalandı

SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’in üçüncü test uçuşunu Texas'taki Bocha Chica tesislerinden gerçekleştirdi.

SpaceX, Starship fırlatma sistemini tamamen yeniden kullanılabilecek şekilde tasarladı ve onu derin uzay araştırmaları, ağır yük fırlatmaları ve uzay turizmi için kullanmayı umuyor.

Kalkıştan yaklaşık bir saat sonra, Starship Dünya'ya geri dönecek ve Hint Okyanusu'na inecek. Burada parçaları yeniden kullanılmak üzere kurtarılacak.

Her şey planlandığı gibi giderse Elon Musk, Starship'i bu yıl en az dokuz kez tam olarak fırlatmayı umuyor.

Elon Musk, daha yüksek teknolojiye sahip 33 motorlu Starship roketini, uzaya uydu ve insan göndermek amacıyla kullanmayı hedefliyor.

Starship’in testlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanması, NASA’nın 2025’ten önce gerçekleşecek Ay ve Mars görevlerinin yolunu da açacak.

Araç, NASA’nın önerdiği Ay üssünün inşasına yardımcı olmak ve Ay’a malzeme taşımak için de kullanılabilecek.

SpaceX CEO'su Elon Musk, bu erken test uçuşlarının temel hedefinin Starship'i yörünge hızlarına, yani uzay aracının Dünya çevresinde sabit bir yörüngeye girmesine izin verecek kadar hıza ulaştırmak olduğunu söyledi.