Teniste sonraki atışı hesaplayan algoritma geliştirildi
ensonhaber.com

Araştırmacılar, ünlü tenisçilerin Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndaki görüntülerini kullanarak çeşitli veriler elde etti. 2012 yılında gerçekleşen Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndaki şahin gözü kamerasının görüntülerini kullanan araştırmacılar, bu verileri analiz ederek tenisçilerin gelen topu nereye vuracağını tahmin edebilecek bir algoritma geliştirdi.

djokovic

BİNLERCE ATIŞ VERİLERİ ANALİZ EDİLDİ

Araştırmacılar; Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer'in atış seçimlerini incelemek için yoğun bir şekilde çalıştılar. Daha sonra bu ünlü tenisçilerin atış seçimlerinin turnuva boyunca nasıl değiştiğini hesaplayan araştırmacılar, verileri sürekli güncelledi. Djokovic için 3 bin 400 atış, Nadal için 3 bin 500 atış ve Federer için bin 900 atış incelenerek hangi atışların sayı olduğu, hangi atışların dışarı çıktığı ve hangi atışların geri döndüğü tek tek hesaplandı.

TENİS

Konuşma, Ses, Görüntü ve Video Teknolojileri Laboratuvarı Kıdemli Araştırmacısı Dr. Simon Denman; Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer gibi ünlü tenisçiler üzerine odaklanan algoritmanın, tenisçilerin rakiplerinin topu nereye vuracağını tahmin etmelerini kolaylaştıracağını söyledi.