Teröristi ihbar istismar edilir mi tartışması
ensonhaber.com

ersan şen

ENSONHABER.com / DETAY HABER CNN Türk'te yayınlanan Mirgün Cabas'la Her Şey programında "teröristi ihbar edenin ödüllendirilmesi" konusu konuşuldu.

Programa katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ersan Şen, çıkarılan yeni yönetmeliğin yanı sıra polis, jandarma ve istihbarat kanunlarında haber alma-ödeme sistemleri olduğunu ve bunların dünyada uygulanan sistemler olduğunu ifade etti.

"İSTİSMAR EDİLİYOR"

Mirgün Cabas ise, Türkiye'de bu tür sistemlerin kötü çalıştığını, gizlik tanıklık sisteminin büyük davalarda istismar edildiğini söyledi.

Şen: O zaman sizden de sunuculuk yetkisi alınsın

Ersan Şen, Mirgün Cabas'ın bu çıkarımına tepki gösterdi. Muhbirlik ya da haber alma ile gizli tanıklığın aynı kefeye konulmasının hata olduğunu söyledi.

"KÖTÜ YAPARSIN YETKİ VERMEYELİM ANLAYIŞI"

Gizlik tanıklık ile istihbarat arasında tanım ayrımına dikkat çeken Şen, devamında şunları söyledi:

"Siz güvenlik kuvveti diyeceksiniz, idari, adli kolluk diyeceksiniz, can ve mal güvenliğini sağlayacak diyeceksiniz, ondan sonra iki argüman getireceksiniz; aman sen bu işi yapma, kötü yaparsın dolayısıyla ben sana yetki vermeyeyim.

"SİZDEN DE SUNUCULUK YETKİSİNİ ALALIM"

O zaman ben de şunu söylüyorum. TBMM'den kanun çıkarma yetkisini alalım. Kötü düzenliyorlar kanununları. Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkarma yetkisini alalım. Sizden de sunuculuk yetkisini alalım. Hepimiz birbirimizle tartışabiliriz. Subjektif tartışma ortamını açalım"