Tesla, şarj istasyonu kullanım fiyatlarını artırıyor
ensonhaber.com

Tesla otomobilleri, bir Supercharger istasyonunda ücretsiz olarak şarj etmek sona eriyor. Geçtiğimiz kasım ayından bu yana satın alınan bütün Tesla otomobilleri, şirketin hayata geçirdiği 'Supercharger kullanım başına ödeme' programına dahil ediliyor.

tesla

ŞARJ İSTASYONLARI ARTIK ÜCRETLİ OLACAK

Ücretsiz şarjın sona ermesine rağmen Tesla referans programında, ücretsiz şarj kullanımı hala devam ediyor. Şimdilerde ortaya çıkan yeni bilgilere göre Tesla, Supercharger istasyonlarının kullanım fiyatlarını artırıyor. Tesla sahipleri, bir Supercharger istasyonunda kullandıkları kWh başına veya doğrudan elektrik satışının yasak olduğu bölgelerde şarj etmek için harcadıkları dakika başına ücret ödemek zorunda kalacaklar. Şirket, artık ücretlendirme maliyetinin yerel elektrik oranlarına ve müşteri talebine dayanacağı bir istasyon başına fiyatlandırma yapısına geçiyor.

tesla

CİDDİ FİYAT ARTIŞLARI YAŞANDI

Tesla'nın bu yeni uygulaması, bazı bölgelerde ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Örneğin New York şehir merkezinde fiyatlar, yüzde 33 oranında artış gösterdi. Benzer şekilde Kaliforniya'da, fiyatlar daha önce kWh başına 0.26 dolarken, şu anda eyalet genelinde çeşitli şarj istasyonlarında kWh başına 0.32 ila 0.36 arasında değişiyor.

Tesla yaptığı açıklamada, yerel elektrik maliyetlerindeki ve alan kullanımındaki farklılıkları daha iyi yansıtacak şekilde fiyatlandırmaları ayarladığını söyledi.