Tokat'ta içme suyu güneş enerjisiyle karşılanacak
İHA

Tokat İl Genel Meclisi üyeleri tarafından alınan karar ile Erbaa ilçesine bağlı Kale köyünde Tokat İl Özel İdaresi'nce içme suyu deposunun elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla güneş enerjisi paneli yapıldı.

Tokat'ta içme suyu güneş enerjisiyle karşılanacak

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Erbaa İl Genel Meclis Üyeleri Ali Aslan ve Mesut Er ve Köy Muhtarı Ersan Şahin ile birlikte su deposunda incelemede bulundu.

GÜNEŞ ENERJİSİ 78 PANELDEN OLUŞUYOR

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, su depolarının elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektrik ile karşılayacaklarını ifade ederek, “Güneş enerjisinin kullanıldığı Avrupa ülkelerinin birçoğuna canlılık gelmiştir. O bölgelere büyük ekonomik katkı sağlamıştır. Tokat’ın birçok bölgesi gün ışığı enerjisine müsaittir. 2015 yılı içerisinde Tokat’ta 3 köyümüzde bu projemizi gerçekleştirdik. İlerleyen zaman içerisinde bunun sayısını artıracağız. Kale köyümüzde kurulan güneş enerjisi toplam 78 panelden oluşmaktadır. Bu da su deposunun elektrik ihtiyacının tamamını karşılamaktadır’’ dedi. Kale Köyü Muhtarı Ersan Şahin ise güneş paneli kurulmadan önce içme suyu elektrik faturasını toplamakta ve yatırmakta zorluk çektiklerini ifade ederek, “Bu paneller sayesinden elektrik maliyetlerini sıfıra indirdik. Özel idaremize, il genel meclisimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Tokat'ta içme suyu güneş enerjisiyle karşılanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)