TOKİ turizm bölgelerinde konut atağına başladı

toki

Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ), özellikle turizm çalışanlarını düşünerek, turizm bölgelerinde alt gelirli kesim için konut üretimini odağına aldı. Bu kapsamda başladığı Çeşme Konutları projesinde çalışmalar sürüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Antalya’dan gelen talepler üzerine bu şehirde de yakın zamanda konut üretmeye başlayacaklarını söyledi.

'ÇEŞME KONUTLARINDA ÖNEMLİ YOL KATETTİK'

Çeşme’nin Reisdere mevkiinde, daha önce 4 katlı olması planlanan TOKİ konutları mahkeme tarafından durdurulmuştu ancak Turan, kendi döneminde bu sorunları aştıklarını belirterek, bölgedeki 1153 adet konutun inşasında önemli yol alındığını dile getirdi.

'ALAÇATI TAŞINI KULLANIYORUZ'

Turan, şöyle devam etti: “Sosyal konut olmasına rağmen, bu binaların tamamında, Alaçatı’da binaların cephelerinde kullanılan taşlar vardır, tüm evlerde Alaçatı taşını kullanıyoruz. Gittiğimiz her bölgede, bölgenin yapısına önem veren araştırmalar yapmadan hiçbir projeye başlamıyoruz. Turizm çalışanlarının durumu çok kötü. Yaşadıkları yerlere ailelerini bile getiremiyorlar çünkü etraf turizm alanı ve çok pahalı.”