Trabzon'da yürütülmeyen HDP'lilere CHP'den destek
Ajanslar

trabzon

1 Mayıs etkinliğinde bir grup "Burası Trabzon buradan çıkış yok" sloganlarıyla HDP'lileri yürütmemişti.

CHP SAHİP ÇIKTI

Olay sonrası CHP, KESK ve bazı sivil toplum örgütleri HDP'lilere sahip çıkarak yaşanılanları kınadı. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun'un da yer aldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, 1 Mayıs kortejinde yer alan HDP üyelerine yönelik saldırıyı işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününe yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR"

"Yürürlükte bulunan yasalara uygun olarak gerekli izinler alınarak düzenlenen miting kortejine müdahale, hiçbir şekilde kabul edilemez. 1 Mayıs günü yaşananlarla, halkımızın yaşlısı, genci, kadını, çocuğu ile katıldığı kutlamalara gölge düşürülmüş, ülkemizin içinde bulunduğu seçim sürecinde toplumsal iklim zehirlenmek istenmiştir.

"VALİLİK SORUMLUDUR"

Olaylardan Valilik birinci derecede sorumludur. Valilik, bilgi ve izni dahilinde düzenlenen bir mitingin barış, huzur ve güven içinde gerçekleşmesini sağlayamamıştır. Olayların gelişim sürecinde açık bir güvenlik zafiyeti yaşanmış, güvenlik güçlerince gerekli ve yeterli önlemler alınmamıştır. En temel demokratik haklarının kullanımına ilişkin yaratılmak istenen olumsuz iklim karşısında başta Valilik olmak üzere tüm yetkililere düşen görev, şehirde yaratılmak istenen gerginliği düşürecek ve bu tür hadiselerin tekrar etmemesi için ivedilikle adımlar atılmasıdır."

Trabzon'da gergin 1 Mayıs haberiTrabzon'da yürütülmeyen HDP'lilere CHP'den destek