Trabzonspor'un en büyük problemi Halilhodzic

Trabzonspor'un en büyük problemi Halilhodzic

Kralspor.com - Detay Haber

Trabzonspor'da Halilhodzic ismi tartışılmaya başlandı. Geldiği günden bu yana her gün farklı bir olayla gündeme gelen tecrübeli teknik adamın geleceği pek parlak görünmüyor.

İşte Halilhodzic ve Trabzonspor'un hikayesi;

DÜNYA KUPASI'NDAN SONRA KARARI DEĞİŞTİ

Cezayir Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Halilhodzic başta Monaco olmak üzere birçok takımdan teklif alınca kafası karıştı. Trabzonspor'a daha önce söz verdiği için gelmeyi kabul eden Halilhodzic'in şehre indiği andan itibaren mutsuzluğu belli oluyordu.

"9-10 TRANSFERE İHTİYAÇ VAR"

26 Temmuz günü 2-2'lik beraberlikle sona eren Lokomotif Taşkent maçının ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic maçın oynandığı Jenbach Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Halilhodzic, "İmza töreninde en az 4 oyuncu istemiştiniz. Şimdi fikriniz değişti mi?" şeklindeki soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Belki 9-10 oyuncuya bile ihtiyacımız olabilir. Tedirginim. Farklı bir şey bekliyordum. Fazla da konuşmak istemiyorum." Boşnak teknik adam, "Hangi mevkilere oyuncu lazım" şeklindeki soruya ise, "Tüm mevkilere lazım" şeklinde cevap verdi.

Halilhodzic bayram döneminde bir gazetecinin "Baklava mı isterdiniz, yoksa transfer mi?" şeklindeki sorusuna ise, "Tabi ki transfer" diyerek cevap verdi.

"TRANSFER GELMEZSE AYRILABİLİRİM"

Halilhodzic, Avusturya kampındaki 3. ve son hazırlık maçında Augsburg karşısında aldıkları 3-1'lik yenilginin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maçı kaybettikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden Halilhodzic, "60 dakika güzel oynadık. Getirdiğimiz oyuncu grubu, daha iyisini yapabilirdi. Yakın bir zamanda 10 transfer bekliyorum. Bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse burada kalmayacağım. Açık ve net bir şekilde söylüyorum" diye konuştu.

TRANSFERLER GEÇ DE OLSA YAPILDI

Trabzonspor belki de tarihinin en büyük yatırımlarından birini yaptı. Kadrosuna 22 futbolcu katan bordo mavili ekip 23 futbolcu ile yollarını ayırdı.

Avraam Papadopoulos, Waris Majeed, Mustapha Yatabare, Oscar Cardozo, Essaid Belkalem, Kevin Constant, Carl Medjani, İshak Doğan, Mehmet Ekici, Salih Dursun gibi önemli oyuncular takıma katılırken Olcan Adın, Malouda, Colman, Zokora, Bamba, Celustka, Alanzinho, Janko, Adrian Mierjewski, Paulo Henrique başka takımların yolunu tuttu.

Trabzonspor yönetimi tarafından transfer edilen Gökhan Karadeniz, Turgut Doğan Şahin, Anıl Taşdemir ise geldiği gibi gitti.

MALOUDA'YI ÖNCE AFFETTİ SONRA GÖNDERDİ

Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic, göreve gelir gelmez ilk icraatını geçtiğimiz sezon sergiledikleri kötü performans nedeniyle teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın oynatmadığı Maoluda ve Colman'ı affederek yaptı. Her iki futbolcuyu da antrenmana alan Halilhodzic, "Kendini bana gösteren herkes bu takımda kalıp, bizimle birlikte mücadele edebilir" dedi.

16 Ağustos'ta Bursaspor ile oynanan hazırlık maçının ardından Malouda ile Halilhodzic arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışmayı araya girenler güçlükle yatıştırdı. Tartışmanın ardından Malouda'yı antrenmana almayan Halilodziç, yönetim kuruluna haber yolladı, "Malouda'ya takımımda istemiyorum" dedi.

"İKİ AYA İHTİYACIMIZ VAR"

16 Ağustos'ta oynanan Bursaspor maçının ardından Avusturya kampında takımdan ayrılma yönünde bir düşüncesinin olduğunu ifade eden Halilhodzic, "Daha öncesinde söylediğim gibi Trabzonspor'un 2-3 aya ihtiyacı var. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu gece Bursaspor bizden üstündü ve galibiyeti de hak edebilirdi. Terk edip gitmek gibi bir düşüncem oldu ama bu çok kolay bir seçenek. Tekrarlıyorum 2-3 ay yoğun çalışmalarımız var ve ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" diye konuştu.

ÖNCE CARDOZO SONRA CONSTANT İLE TARTIŞTI

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov ile oynanılan rövanş maçında sakatlanan ve ligde ilk 2 hafta forma giyemeyen Cardozo, 15 Eylül günü takımla çalışmalara başladı. Paraguaylı oyuncu, takımla ilk antrenmanında teknik direktör Halilhodziç tarafından sert bir dille uyarıldı. Boşnak teknik adam, oyunculara sıçrayarak topa kafa vurma çalıştırması yaptığı sırada, bu hareketi istediği gibi yapmayan Cardozo'ya yanına giderek bağırdı. Halilhodziç, diğer oyunculara da zaman zaman uyarılarda bulundu.

Kasımpaşa ile berabere kalan Trabzon'da takımın en iyi isimlerinden Constant'ın, hocası Vahid Halilhodzic ile kavga ettiği için kadroya alınmadığı ileri sürüldü. Bordo-Mavililer dün sahasında Kasımpaşa ile berabere kalırken, takımın en iyilerinden olan Kevin Constant'ın kadroya alınmaması kafaları karıştırdı.

HER TOPLANTI AYRI OLAY

Lokeren ile oynanan ilk maç öncesinde açıklamalarda bulunan Boşnak teknik adam basın mensuplarına telefonuna gelen teklifleri gösterdi. Bir soru üzerine sözleşmesinin 1+1 yıllık olduğunu tekrarlayan Vahid Halilhodzic, sezon sonunda oturup tekrar konuşacaklarını dile getirdi.

Basın toplantısına gelmeden önce 2 teklif aldığını da açıklayan Boşnak hoca, cep telefonundaki mesajları göstererek şunları ifade etti: “Buraya gelmeden önce 2 teklif geldi. Ve o teklifler şuan aldığım miktarın 3 katı. Geçen de arkadaşımızdan ‘istifa adecek misiniz' diye bir soru geldi. Ben bu sene bir şey yapmaya, oturmaya çalışacağım. Ama baktım ki imkansız o zaman hiç bir sorun olmadan giderim. Ben de Trabzonspor'u şampiyon yapmak isterim. Trabzonspor şampiyon olsun diye bir çalışıyoruz.” dedi.

CARDOZO VE CONSTANT'A GÖNDERME...

Boşnak teknik adam Lokeren ile oynanan rövanş maçı öncesinde Cardozo ve Constant'ın Trabzonspor'a gelmeden önce 'yedek' oyuncular olduğunu vurgularken , "Sezon başında yapılan transferlerde sıkıntılar var, bunları da çözmeye çalışıyoruz. Cardozo ve Constant ikisi de yedek oyuncuydu, bu oyuncular transfer listesine girmişsse demek ki kulüpleri bu oyunculardan vazgeçmek istiyordur. Her seferinde istediğimiz oyuncuları alamazsınız. Yoğun transfer dönemini, yazın 2 hafta içerisinde gerçekleştirdik.Şu anda yaptığımız transferlerin 2. ya da 3. tercihlerimiz olup olmadığı çok önemli değil. Şunu bilmelisiniz ki, yaptığımız yabancı transferlerin hiçbiri Avusturya kampında bizimle olmadı." ifadelerini kullandı.

Bosnalı çalıştırıcı bu sözlerin ardından Akhisar Belediyespor maçında olduğu gibi Lokeren karşısında da Cardozo'yu kulübede oturttu. 90+3'te zaman geçirmek için Paraguaylı golcüyü oyuna alan Halilhodzic büyük tepki aldı.

ÜÇ KEZ TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Dün gece oynanan Lokeren maçının 30. dakikasında orta hakem Gianluca Rocchi ile tartışmaya başlayan Halilhodzic, hakem tarafından tribüne gönderilerek cezalandırıldı. Boşnak Teknik adam daha önce Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir karşılaşmasında ve Avrupa Liginde Legia Varşova karşılaşmasında yine tribüne gönderilmişti.

LİGDE İLK GALİBİYETİNİ 6. HAFTA ALDI

Spor Toto Süper Lig'e iyi bir giriş yapamayan Trabzonspor 8 hafta sonunda topladığı 9 puanla 12. sırada yer aldı. 1 galibiyet 1 yenilgi ve 6 beraberlik alan Trabzonspor son üç resmi maçında da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Avrupa Ligi'nde daha iyi bir görüntü çizen bordo mavili ekip 4 maç sonunda topladığı 7 puanla Legia Varşova'nın ardından ikinci sıraya çıktı ve önemli bir avantaj elde etti.