Trump kongre ile hükümetteki kapanmaya son verdi
REUTERS

ABD Başkanı Donald Trump, federal hükümette 35 gün süren kısmi kapanmaya son veren anlaşmayı cuma günü imzaladı. Ancak şart koştuğu Meksika sınır duvarı ödeneğini alamadığı için muhalefetteki Demokrat Parti, siyasi bir zafer kazanmış oldu.

TRUMP TARAFINDAN İMZALANDI

Kongre'nin iki kanadında da hükümete üç haftalık harcama yetkisi veren ek bütçe onaylandı, ardından da Trump tarafından imzalandı. Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar, Senato'da ise Cumhuriyetçi Parti çoğunlukta.

Trump kongre ile hükümetteki kapanmaya son verdi

Bundan sonra Meksika sınırında güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda, Kongre'de ciddi tartışmaların yapılması bekleniyor.

15 ŞUBAT'TA YENİDEN BAŞLAYACAK

Trump, eğer iki partinin Kongre komitelerinin sınır güvenliği için yapacakları ortak çalışmadan memnun kalmazsa, ya kapanmayı 15 Şubat'ta yeniden başlatacağını ya da duvar için istediği 5.7 milyar dolarlık ödeneği, Kongre'nin onayı olmadan da harcayabilmek için olağanüstü duruma başvuracağını söyledi.

Kapanma sırasında, federal kurumların dörtte birinde 800.000 kadar çalışan maaş veya ücret alamadı ve pek çok kamu hizmeti aksadı. Çok sayıda kamu çalışanı ve kamuya yaptıkları işler için ödenek alamayan müteahhidin, işsizlik ödeneği veya sosyal yardımlara başvurdukları belirtiliyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO