Trump'tan İran protestocularına 'büyük' destek
ensonhaber.com

qweqwe

İran'da göstericilere verdiği desteği günlerdir dile getiren ABD Başkanı Trump, bu sefer de desteğini farklı bir şekilde ima etti.

"BÜYÜK YARDIM GÖRECEKSİNİZ"

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran açıklamaları sürüyor. Trump, Twitter'dan yazdığı son mesajda, "Yozlaşmış hükümetlerini geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Uygun zaman gelince ABD'den büyük yardım göreceksiniz." dedi.

MÜDAHALE İMASI

​Trump mesajında, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'doğru zaman geldiğinde ulusa sesleneceği' yönündeki açıklamasında gönderme yapmış oldu, ancak bazı kesimler ise bu paylaşımı farklı yorumluyor.

ABD Başkanı'nın bu açıklaması, masum bir destek tweet'i olarak görülmezken, Trump'ın bu sözlerinin dışarıdan bir müdahaleyle hükümete ve rejime karşı bir eylem gerçekleştirilebileceği olarak değerlendirildi.

İRAN'DA AYAKLANMALAR

Protestoların başlangıcından bu yana, 20'den fazla kişinin öldüğü belirtilirken, ekonomik olarak başlayan ve hükümet karşıtı gösteriye dönüşen eylemlerde  500'den fazla kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

ABD, İsrail gibi birçok ülke bu ayaklanmayı destekleyerek halkın hakkını aradığını savunurken, İran yönetimi sokak olaylarını organize eden ülkelerden birinin de İngiltere olduğu kanısında. İngiltere her ne kadar bu iddiayı kabul etmediyse de iddianın yalan olduğuna ilişikin bir beyan da vermedi.