TSK: İdlib'de 3 Gözlem Noktası tahsis edildi
DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri, haftalık bilgilendirme notunda Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ile ilgili olarak İdlib bölgesinde, 3 gözlem noktasının tesis edildiğini diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliği ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığında olduğu vurgulandı.

TSK: İdlib'de 3 Gözlem Noktası tahsis edildi

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"İdlib bölgesinde, Astana görüşmeleri kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmaktadır.

3 GÖZLEM NOKTASI

Bu kapsamda; 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim 2017 tarihinde 2 Numaralı Gözlem Noktası, 19 Kasım 2017 tarihinde ise 3 Numaralı Gözlem Noktası tesis edilmiştir. Diğer Gözlem Noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK, KCK, PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)