TSK Mavi Vatan Tatbikatına hazır
ensonhaber.com

TÜrkiye Savunma Sanayii'nde attığı adımlarla özellikle uluslararası alanda adından fazlaca söz ettiriyor. Bu noktada öne çıkan en önemli etmenlerden biri de gerçekleştirilen saygın tatbikatlar.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilecek olan Mavi Vatan Tatbikatı için Milli Savunma Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından “Millî Gemilerimiz Mavi Vatan Tatbikatına Hazır!” videosu yayınladı.

TSK Mavi Vatan Tatbikatına hazır

MİLGEM'LER SAHNEYE ÇIKACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Mavi Vatan Tatbikatı ile denizlerde boy gösterecek. Donanmanın şimdiye kadarki en büyük tatbikatı olacak faaliyet, 27 Şubat-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TSK Mavi Vatan Tatbikatına hazır

Milli gemilerimiz Mavi Vatan tatbikatında VİDEO

Türk Silahlı Kuvvetleri, biri devam eden iki büyük tatbikatla kara, hava ve denizde gövde gösterisi yapacak. Özellikle donanmanın gururu olan MİLGEM projesinde üretilen yerli savaş gemilerinin de sahne alacağı bu tatbikat, Türkiye'nin uluslararası alandaki en önemli deniz tatbikatlarından birisi.

TSK Mavi Vatan Tatbikatına hazır

EN BÜYÜK DENİZ TATBİKATI

Kara, deniz ve hava unsurlarının katıldığı kış tatbikatının ardından Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’de aynı anda gerçekleştirilecek Mavi Vatan Tatbikatı, son dönemin en büyük tatbikatı olma özelliğini taşıyor.

TSK Mavi Vatan Tatbikatına hazır

Donanmanın şimdiye kadarki en büyük tatbikatı olacak faaliyet, 27 Şubat-8 Mart tarihlerinde yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek tatbikatın Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı olacağı belirtiliyor.