Türk çimento gemisi ile Yunan savaş gemisi çarpıştı
ensonhaber.com

Ulaştırma Bakanlığı, bu sabaha karşı Türk ve Yunan bayraklı iki geminin Midilli açıklarında çarpıştığını; ölü ve yaralı bulunmayan kaza sonrasında her iki geminin de yollarına devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; İzmir'den Tekirdağ'a çimento yükü ile gitmekte olan Türk bayraklı kargo gemisi, zararsız geçiş hakkını kullanarak seyir halinde iken Yunan bayraklı savaş gemisi ile çarpıştı.

Midilli Adası'nın yaklaşık 3.8 deniz mili doğusunda gerçekleşen çarpışma sonrasında batma tehlikesi bulunmayan iki geminin yollarına devam ettiği belirtildi. Açıklamaya göre, Türk bayraklı gemi Türk karasularına doğru rota değiştirerek Dikili Limanı idari sahasına ulaştı.

YUNAN GEMİSİNDE MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Ölü ve yaralının bulunmadığı ve herhangi bir çevre kirliliğinin meydana gelmediği kaza ile ilgili idari tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Çarpışma sonrasında Ulaştırma Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile Yunanistan Arama Kurtarma Merkezi arasında koordinasyon sağlandığı ifade edilen açıklamaya göre; Karmate isimli Türk gemisinde eğilme ve burkulma şeklinde hasar oluşurken, Armatolos isimli savaş gemisinde de hafif maddi hasar meydana geldi.